OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Aktualne novice
Aktualne novice
LAŠČANI DOMOV ODNESLI KAR ŠTIRI POKALE PDF Natisni E-pošta

vzhod11 Po sedmih izpeljanih tekmah se je letošnja Vzhodna liga zaključila 17.04.2011 v Ravnah na Koroškem, kjer so bili podeljeni tudi pokali za skupne uvrstitve, ki so združevale najboljših pet rezultatov. Naši plezalci so se v nedeljo znova borili po najboljših močeh in dosegli naslednje uvrstitve: starejši deček Tim Unuk in ciciban Nik Golej sta bila 2., ciciban Rok Pražnikar 4., starejša deklica Anja Murko pa je zasedla 5. mesto. V kategoriji najmlajših so nastopili še Martin Grešak (17. mesto), Ambrož Romih in Alina Brižič (19. mesto) ter Aleks Brižič (22. mesto).

V skupnem seštevku pa se je na najvišjo stopničko povzpela Anja Murko, srebrna sta postala Tim Unuk in Nik Golej, Rok Pražnikar pa je s tretjim mestom prejel svoj prvi pokal. Martin Grešak je bil 12., Ambrož Romih 15., Aleks Brižič 19., Liza Novak in Alina Brižič sta s tekmo manj zasedli 20. in 28. mesto, Enej Odžič pa je le z eno uvrstitvijo sezono končal na 35. mestu.

Otroci so v letošnjem letu pokazali velik napredek, predvsem pri cicibanih in cicibankah nas je zastopalo kar nekaj začetnikov, ki na treningih iz dneva v dan napredujejo in so dokazali, da lahko v prihodnjih sezonah nanje resneje računamo.

Čestitke!

Celotni rezultati (Ravne): klik.
Skupni rezultati: klik.

Zadnja sprememba ( četrtek, 05. maj 2011 )
 
SVETOVNI POKAL V BALVANSKEM PLEZANJU LETOS PRVIČ V SLOVENIJI PDF Natisni E-pošta

reprezentanca Letošnje leto se bo v slovensko plezalno zgodovino zapisalos prvo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju, ki se bo odvijala 7. in 8. maja na Logu priBrezovici, Slovenijo pa bo zastopalo dvanajst tekmovalcev, ki so se javnostiprvič predstavili v petek, 01.04.2011, na prireditvi »Test with the best«, kise je zgodila v ljubljanskem Urban Roofu. Veseli in ponosni smo, da se je vekipo uspelo prebiti tudi članici našega kluba Mateji Hohkraut, ki je s tem postalaprva laška tekmovalka, ki bo nastopila na tekmi svetovnega pokala v balvanskemplezanju.

Naši plezalci že nekaj mesecev pridno trenirajo, da bi bili nadomačem prizorišču kar najbolje pripravljeni. Poleg rednih skupnih treningov poSloveniji so se februarja odpravili na trening-kamp v Švico, kjer so treniraliskupaj s švicarsko reprezentanco, marca »fajtali« v francoskem Fontainebleau-ju skupaj s Francozi in Avstrijci, le dan po velikem dogodku v Ljubljani pa so nadomačih stenah že gostili Švicarje, s katerimi so trenirali na tekmovalni stenina Logu, v Urban Roofu, Prestranku, Šempetru pri Novi Gorici, v ponedeljekpa so se od njih poslovili še s treningom v Divači.

Več informacij o tekmi je na voljo na spletni strani www.worldcuplog.com, poročili in fotke spetkovega dogodka v Ljubljani ter skupnega treninga s Švicarji v Šempetru (kjer so imeli tudi tekmo) pa sta dostopnitukaj: Ljubljana, Šempeter.

Se vidimo na Logu!

(Vir fotke: www.des.si)

Zadnja sprememba ( četrtek, 05. maj 2011 )
 
VZHODNA LIGA - SLOVENSKA BISTRICA PDF Natisni E-pošta

2. aprila je v Slovenski Bistrici potekala predzadnja tekma Vzhodne lige, ki se je je udeležilo osem plezalcev iz PK Laško, žal pa je bil rezultatski izkupiček precej slabši, kot smo si želeli in pričakovali. Dobro se je odrezala Anja Murko, ki je pri starejših deklicah zasedla 2. mesto, tekmovalo pa je še 5 cicibanov: Nik Golej - 5. mesto, Rok Pražnikar - 7. mesto, Martin Grešak - 14. mesto, Ambrož Romih - 16. mesto in Aleks Brižič - 26. mesto ter 2 cicibanki: Liza Novak - 18. mesto in Alina Brižič - 21. mesto.

Pred zadnjo tekmo je tako še vse "odprto" - v skupnem seštevku Anja Murko zaseda trenutno 1. mesto, Tim Unuk je s tekmo manj 2. in se bo boril za skupno zmago, prav tako Nik Golej, na 4. mestu pa za stopničkami le nekaj točk zaostaja Rok Pražnikar. Držimo pesti, da bodo prikazali odlične nastope in z nekaj športne sreče uspeli znova poseči po visokih uvrstitvah.

Celotni rezultati: klik.

Zadnja sprememba ( sreda, 06. april 2011 )
 
VZHODNA LIGA - MOZIRJE PDF Natisni E-pošta

mozirjeroknik V soboto, 26.03.2011, se je v Mozirju odvijala že 5. tekma letošnje Vzhodne lige, na kateri je nastopilo 7 laških plezalcev. Najbolje je plezala Anja Murko in zmagala v kategoriji starejših deklic, pri cicibanih pa je na 3. stopničko stopil Rok Pražnikar, le mesto za njim je zaostal Nik Golej, na 14., 15. in 16. mestu pa so pristali Ambrož Romih, Aleks Brižič in Martin Grešak. Nastopili sta še 6-letni cicibanki Liza Novak in Alina Brižič, ki sta bili žal nekoliko premajhni za daljše razdalje med oprimki in tako sta tekmo zaključili na 18. in 24. mestu.

Do konca nas ločita še dve težavnostni tekmi, in sicer v Slovenski Bistrici ter Ravnah na Koroškem, kjer bo tudi podelitev pokalov za najboljše v skupnem seštevku. Od sedmih tekem šteje pet najboljših uvrstitev, zato bo finiš še zelo zanimiv. Zaenkrat odlično kaže Timu Unuku, Anji Murko ter Niku Goleju, ki so s tekmo manj na trenutnem 2. mestu v svojih kategorijah, za stopničke pa se bo boril tudi Rok Pražnikar, ki je (prav tako s tekmo manj) 5.

Čestitke!

Celotni rezultati: klik.

Zadnja sprememba ( sreda, 30. marec 2011 )
 
VZHODNA LIGA - CELJE PDF Natisni E-pošta

Letos je bila v okviru Vzhodne lige prvič organizirana tudi tekma v balvanskem plezanju, in sicer 12.03.2011 v Celju. Balvani so bili postavljeni kar na obstoječi plezalni steni, otroci pa so bili zaradi velikega števila prijavljenih razdeljeni v skupine, tako da je tekma potekala kar se da tekoče. Za naš klub se je rezultatsko žal končala nekoliko slabše, kot smo pričakovali, saj so nas naši mladi plezalci s svojimi dobrimi uvrstitvami v zadnjem času kar precej razvadili. Balvani pri cicibankah in cicibanih so bili izjemno lahki, kar je pomenilo ogromno vrhov, tako da si "neumne" napake ni bilo mogoče privoščiti. V tej kategoriji se je izkazal Nik Golej, ki je suvereno dosegel vse vrhove v prvem poskusu in po odlično odplezanemu superfinalu tako znova stopil na najvišjo stopničko. Dober rezultati pa sta zaradi nekaj nezbranosti žal zapravila Jan Medved in Rok Pražnikar, ki sta končala na 14. mestu. Nastopili so še starejši deček Tim Unuk in starejša deklica Anja Murko, ki sta zasedla 4. mesto ter cicibanka Iva Filipov in ciciban Ambrož Romih, ki sta bila 8. in 17.

Čestitke vsem, ki so se borili po svojih najboljših močeh, nekaj slabe volje pa bomo hitro pozabili, saj nas že čez 14 dni čaka nova tekma v Mozirju, kjer bomo držali pesti, da znova razturamo.

Celotni rezultati: klik.
Zadnja sprememba ( petek, 25. marec 2011 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 55 - 63 od 122