OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Aktualne novice
Aktualne novice
TEKMA V VARAŽDINU PDF Natisni E-pošta

varazdin2 Po slabem mesecu počitka so treningi za novo sezono v polnem teku, pripravljalno obdobje pa znova zahteva ogromno vaj za moč, premetavanja uteži v fitnesu in nekoliko manj plezanja. Monotonost treningov je zato včasih nekoliko večja (čeprav se Aleks pridno trudi, da mi ni nikoli dolgčas) in res sem si zaželela kakšne trening-tekme, ki mi vedno prinese novo pošiljko motivacije (pa saj ne, da jo sicer manjka...! Smile). In kot naročeno - v Varaždinu je 16. 01. 2011 potekala četrta tekma hrvaške BLOK lige, s katero imam res zelo lepe izkušnje - tako balvani kot tudi dobrodošlica so vedno odlični. Ta dan sem imela planiran trening, tako da ni bilo nobenega dvoma, kje bom preživela nedeljo. Moji "potencialni soplezalci" so žal že imeli druge načrte ali pa jih je zdelala bolezen, zato sva se tokrat odpravila sama z atom in (kot vedno) prispela pravočasno. Kmalu so začeli prihajati še ostali in na koncu nas je bilo 39 prijavljenih. 

Razdeljeni smo bili v tri skupine, plezali smo po načelu 20 minut plezanja in 40 minut počitka v treh izmenah, na varazdin1 koncu pa še dodatnih 10 minut za vztrajneže, ki nas je kakšen balvanski problem spravljal ob živce Smile. Tokrat je bilo balvanov nekoliko manj - le 12, bili pa so težji kot ponavadi in prav v vseh se je bilo za dosežen vrh potrebno precej potruditi. Zaradi specifičnosti stene (zelo previsna, saj je postavljena pod tribune nogometnega stadiona - izvirno, res znajo izkoristiti prostor) so bili nekoliko daljši, nekateri so imeli poleg vrha označeni kar dve coni oz. bonus oprimka. V času, ki sem ga imela na razpolago, sem osvojila devet vrhov in dva bonusa, zadnji balvan pa je imel zame predolge gibe, zato se z njim nisem preveč ukvarjala in mislim, da je na koncu tudi z moške strani ostal nepreplezan. To, da je moj izkupiček zadostoval za zmago, je še najmanj pomembno, glavno, da sem opravila super trening in pridobila nekaj novih izkušenj na nekoliko drugačnih balvanih, kot sem jih vajena, hrvaški plezalci pa so mi s svojo prijaznostjo znova polepšali dan. Novica s tekme je objavljena tudi na njihovi spletni strani in vesela sem, da so nekaj podatkov pobrali celo iz naše klubske strani. Če jo še kdaj obiščete in naletite na tale sestavek - hvala za vse, super ste!

Se vidimo na naslednji tekmi, če bom le imela čas in prosti termin.

Mateja

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 17. januar 2011 )
 
PRENOVA BALVANSKE STENE PDF Natisni E-pošta

Med novoletnimi prazniki smo (končno) uspeli urediti balvansko steno - šravfanje in pranje oprimkov, barvanje stene in pritrjevanje oprimkov nazaj so nam vzeli veliko časa, vendar se je izplačalo. Na "tone" magnezija, šravfov in podložk, zruvanih matic in različnih oprimkov... Nismo še čisto gotovi, stena pa že dobiva novo podobo in je primerna za plezanje. Treningi so odlični!

stena1stena2stena3stena4stena5stena6stena7stena8stena9stena10 stena11stena12  

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 17. januar 2011 )
 
MATEJA IN MATJAŽ V ZAGREBU PDF Natisni E-pošta

matejazg Za zaključek (zelo uspešne) sezone se je Mateja odločila, da se v Zagrebu udeleži še zadnje letošnje tekme v balvanih. Resnih treningov ni imela že dobrih 14 dni, zato je bila tekma predvsem za zabavo in sprostitev. Za boljše vzdušje in motivacijo se ji je tokrat pridružil Matjaž Zorko, s katerim sta pred mnogimi leti skupaj gulila grife v telovadnici. Vožnja je potekala brez posebnosti in tudi cariniki si niso vzeli veliko časa za nas. Prispeli smo uro pred pričetkom in bilo je več kot dovolj časa za ogrevanje.

Pričelo se je ob 19. uri z razlago pravil. Tekmovalke in tekmovalci so bili razdeljeni v dve skupini in vsaka je imela 20 min časa za premagovanje balvanskih problemov in 20 minut časa za počitek. Potekali so trije krogi, tako da je vsak tekmovalec imel na voljo 60 minut za 20 balvanov različnih težavnosti. Mateja in Matjaž sta nastopila v prvi skupini, vendar sta izbrala vsak svojo taktiko - Mateja se je odločila, da bo pričela s problemi na spodnji steni, ki so bili lažji, in se na njih predvsem dobro ogrela (še vedno se namreč precej boji zoprnih poškod prsta iz preteklosti), Matjaž pa se se je najprej lotil problemov na zgornji steni, ki so bili nekoliko težji. Ker je Mateja že pred iztekom prve runde preplezala vseh deset "spodnjih" balvanov, se je kmalu pridružila Matjažu in skupaj sta študirala, kako opraviti z najtežjimi problemi. V drugem krogu sta nekaj časa osvajala vrhove na zgornjih balvanih, nakar se je Matjaž odločil, da potrebuje nekoliko počitka in se je raje odpravil še na lažje. Oba sta bila zelo uspešna in za konec sta jima ostala le še dva nepreplezana, ki sta jih hranila za zadnji krog. Mateja je z njima opravila takoj, tako da je tekmovanje predčasno končala z vsemi osvojenimi vrhovi, nakar je poizkušala še v moških balvanih, ki so imeli ponekod nekaj oprimkov manj in dosegla še nekaj vrhov "zase". Matjaž se je precej mučil z zadnjim problemom, ki ga je od vseh tekmovalcev preplezal samo eden (Marko Rožman - legenda hrvaškega plezanja). Ko se je iztekal zadnji krog, je organizator sporočil, da imajo še vsi, ki to želijo, dodatnih 15 minut. Matjažu so kar zaiskrile oči, saj je bil že pošteno jezen na zadnji balvan. Nekajkrat je še poizkusil, vendar je na koncu, ves izmučen, moral priznati, da mu danes ne bo uspelo. Pametnejši popušča...Laughing

Po objavi rezultatov, kjer je Mateja osvojila prvo, Matjaž pa drugo mesto, smo se odpravili proti domu, saj je bila ura že čez deset zvečer. Vožnja je potekala nekoliko dlje, saj nas je ves čas spremljala megla, tako smo imeli še več časa za analizo tekme. Oba sta bila s svojim plezanjem zadovoljna in kot sta dejala, sta imela super trening. Lepi balvani za lep zaključek sezone in nova motivacija pred napornim pripravljalnim obdobjem, ki ju čaka po novem letu. Škoda, da se še kdo iz kluba ni odločil in sodeloval, saj so bili balvani primerni (zaradi dodatnih oprimkov) za vse kategorije. Pa drugič, ko bo bolj pomembna tekma.

Marjan

Zadnja sprememba ( četrtek, 23. december 2010 )
 
ZAKLJUČEK SEZONE S KLUBSKO TEKMO PDF Natisni E-pošta

Vsako leto se trenerji in tekmovalci pred prazniki poslovimo s srečanjem, na katerem malo obujamo spomine na preteklo sezono. Letos je padla ideja, da bi organizirali klubsko tekmo, saj se nam je v septembru pridružilo ogromno otrok in bi bila zabava še večja. Tako smo imeli v ponedeljek malo drugačen trening - otroci so se pridno ogrevali, telovadnica pa je bila tokrat polna tudi staršev, ki so prišli spodbujat naše male plezalce.

Tekmovalci so bili razdeljeni v tri skupine, tako da je bila konkurenca kar najbolj optimalna, pa tudi smeri so bile različnih težavnosti in primerne prav za vse. Prvo skupino so sestavljali najmlajši začetniki (nekateri še niso niti prestopili praga šole), v drugi skupini so sodelovali nekoliko starejši, v tretji pa so se v najtežjih smereh borili naši najizkušenejši tekmovalci, žal v precej okrnjeni zasedbi. Tekmo smo začeli z demonstracijami smeri, ki jih je tokrat odlično prikazal Risto Sovčev, za kar se mu najlepše zahvaljujemo.

Vzdušje je bilo enkratno, otroci so vidno uživali, starši pa so navdušeno spodbujali prav vse, ki so se spopadli z oprimki. Na koncu so bili najboljši Alina Brižič (Skupina 1), Ambrož Romih (Skupina 2) in Nik Golej (Skupina 3), druga mesta so pripadla Sari Čopar (Skupina 1), Neži Napret in Aleksu Brižiču (delitev v Skupini 2) ter Martinu Grešaku (Skupina 3), tretja pa sta bila Jernej Potočnik (Skupina 1) in Rok Pražnikar (Skupina 3). Vsi tekmovalci so se razveselili praktičnih nagrad, prvi trije so prejeli tudi diplome, ki bodo marsikomu spomin na njegovo prvo plezalno tekmo. Na koncu smo na plezanje povabili  še starše in kar nekaj pogumnežev se je odločilo preizkusiti svoje sposobnosti. Nekateri so izbrali lažje smeri, drugi zahtevnejše, videli pa smo veliko vrhov in zadovoljnih obrazov tako staršev kot njihovih otrok, ki so jih navdušeno spremljali in se ob tem navihano smejali. 

Tako smo zaključili še eno uspešno sezono v zgodovini Plezalnega kluba Laško, sledijo kratke počitnice, nato pa s polno paro naprej, saj nas že v januarju čaka prva tekma Vzhodne lige, na katero se bomo letos očitno odpravili v precej številčni zasedbi.

Čestitke, mulčki, super ste!

Lepe praznike,
Mateja

Zadnja sprememba ( četrtek, 23. december 2010 )
 
BOŽIČNO-NOVOLETNA TEKMA ZA NAJMLAJŠE IZ VZHODNE SLOVENIJE PDF Natisni E-pošta

laskonik Zaključek leta je vedno priložnost, da majhni in nekoliko manj majhni plezalci pokažejo, kaj so se naučili. Zato smo v PK Laško organizirali božično-novoletno tekmo, na katero smo povabili plezalce najmlajših kategorij (cicibani in cicibanke ter mlajši dečki in deklice) iz vse vzhodne Slovenije, s katerimi se srečujemo tudi na tekmovanjih Vzhodne lige. Tekma je potekala v soboto, 18. decembra, v telovadnici Osnovne šole Primoža Trubarja v Laškem, kjer sicer potekajo naši treningi. Tekmovalci so se pomerili v težavnosti, s plezanjem  »na flash« in varovanjem od zgoraj, za vsako kategorijo pa smo pripravili dve smeri.

Priprave so potekale cel teden, saj sta trenerja Aleksander Stopinšek ter Mateja Hohkraut kar nekaj dni pripravljala smeri, da bi bile te primerne tako za tiste otroke, ki so pričeli plezati šele v septembru in je bila to njihova prva tekma nasploh, pa tudi za dečke in deklice, ki so že tako spretni, da jih ne zmoti nobena prelomnica ter se tudi preko nekoliko bolj zahtevnih oprimkov zlahka zavihtijo do vrha. Pri pripravah smo sodelovali tudi drugi člani kluba in poskrbeli, da bo tekma za otroke čim bolj prijetna – da se bodo lahko sprostili ob živahni glasbi, prigrizku in nazadnje prav vsi sodelujoči za spodbudo prejeli praktične nagrade, medtem ko so najboljše seveda čakale medalje in diplome.

Že v petek popoldne, ko smo zaključevali s pripravami, je pričel zunaj naletavati sneg, tako da smo se na dan tekme zbudili v nič kaj prijetno, mrzlo in zasneženo jutro. To je seveda pomenilo, da je treba tekmo nekoliko zamakniti, saj predvsem tekmovalcev iz bolj oddaljenih klubov zaradi slabih razmer na cestah ni veljalo pričakovati pravočasno. A vendar več kot petnajst minut dodatka ni bilo potrebnega in tekma se je pričela že pred deseto dopoldne z odličnimi demonstracijami Tima in Anje Unuk. Pogrešili smo edino nekaj plezalcev iz sosednje Hrvaške, ki so se ravno tako želeli udeležiti tekme, a jih je vreme zaustavilo.

Tekmovanje je potekalo v imenitnem vzdušju, saj so telovadnico napolnili starši, bratci in sestrice, babice in dedki, pa tudi prijatelji pogumnih plezalcev. Izkazali so se za odlično občinstvo, saj so spodbujali prav vse tekmovalce ter se nemalokrat tudi čudili, koliko vztrajnosti, poguma in spretnosti premorejo. Marsikoga je verjetno presenetilo, da so tako majhni otroci brez pomislekov splezali povsem pod strop telovadnice in še dlje, medtem ko si marsikateri odrasli v tem prazničnem času ne upa splezati niti na lestev in namestiti prazničnih luči na svojo hišo ...

Po tekmi cicibank in cicibanov (letnik 1999 – 2004) je sledila razglasitev rezultatov. Medalje je podelila Mateja Hohkraut, letošnja državna prvakinja v balvanskem plezanju. Na najvišjo stopničko sta se povzpela Aljaž Motoh (Posavski AK) in Alja Zalar (ŠPO Celje), v klubu pa smo se najbolj veselili odlične uvrstitve Nika Goleja, ki je po osvojitvi vrha na prvi smeri vodil, na drugi smeri pa je malo pred vrhom naredil napako in končal na tretjem mestu, kar pa je odlična napoved za tekmovanja v letu 2011. Zelo so se izkazali tudi Iva Filipov z doseženim 5. mestom ter Rok Pražnikar in Martin Grešak, ki sta bila 6. in 7. Ker smo sicer otrokom želeli predvsem čestitati za njihov trud ter jim pokazati, da je pomembno sodelovati (in ne zgolj zmagati), smo med vse razdelili še praktične nagrade – knjige, igrače, čelade in nahrbtnike ter promocijski material naših sponzorjev ter donatorjev.

Tudi tekmovanje mlajših dečkov in deklic (letnik 1997 in 1998) je bilo zelo zanimivo. Udeležilo se ga je kar nekaj izkušenih tekmovalcev, ki so svoje moči že večkrat merili tudi na državnem prvenstvu. V prvi smeri smo tako videli kar nekaj vrhov, druga, ki je bila nekoliko težja, pa je naredila selekcijo in na koncu sta bila najboljša Miha Kostanjevec (PK 6b Ptuj) in Martina Zakšek (ŠPO Celje).

Božično-novoletna tekma je bila  vsekakor uspešna – potrdila je, da tekme za najmlajše potrebujemo, zlasti takšne, kjer lahko sodelujejo prav vsi in si naberejo svoje prve tekmovalne izkušnje. Vsekakor upamo, da se bodo tudi tisti tekmovalci, ki so morda tekmovali prvič, spomladi izkazali tudi na tekmah Vzhodne lige, glede na prikazane sposobnosti pa ne dvomimo, da bo prav kdo izmed sodelujočih v Laškem čez leta krojil vrh na državnih prvenstvih.

(Za rezultate klik na "Preberite več...").

Zadnja sprememba ( petek, 24. december 2010 )
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 64 - 72 od 122