OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Aktualne novice
Aktualne novice
GRAZ - BOULDER NIGHT CUP PDF Natisni E-pošta

matejagraz Vse bolj se približuje zadnja, za mene zelo pomembna tekma za državno prvenstvo v Kranju. Da bi bila čim bolje pripravljena, sva se z Aleksom odločila, da se prijaviva na "Nočno bolder tekmo" v Grazu in tako opraviva še en malo drugačen trening. Dogajalo se je v petek, 19.11.2010, s pričetkom ob 17. uri, zato so morali nekateri celo prej iz službe, vendar se ni nihče preveč pritoževal...

V kvalifikacijah nas je čakalo 10 balvanov, ki jih je bilo potrebno preplezati v 70 minutah. Razdeljeni smo bili v tri skupine in vsaka je plezala 3-krat po 20 minut z vmesnim 40-minutnim odmorom, na koncu pa je sledilo še 10 minut plezanja. V prvih treh rundah sem osvojila osem vrhov in dve coni, kar je bilo za finale več kot dovolj, zato sem zadnjih 10 minut raje počivala. V finalu sem štartala s prvega mesta; tam so nas čakali 4 balvani, za vsakega smo imeli 5 minut časa. Prvega (meni najlepšega) sem splezala v tretjem poskusu, drugega v drugem (prvič sem naredila majhno napako in mi je spodrsnilo po nepotrebnem), v tretjem in četrtem problemu pa sem dosegla "samo" cono, saj so bili gibi nenormalno dolgi. Kljub temu je bilo dovolj za zmago, in čeprav sem bila nekoliko nezadovoljna, me je Aleks potolažil, da je bilo plezanje super in se nimam kaj "sekirati".

Tekma se je precej zavlekla (no ja, pa saj smo prišli na "Boulder NIGHT cup") in domov smo prispeli ob enih zjutraj. Pomembno je, da je bil cilj dosežen, trening odličen, prepričana pa sem, da bodo v Kranju postavljeni bolj tehnični balvani in da rezultati niti slučajno ne bodo odvisni od velikosti plezalcev. Gremo "na polno"!

Mateja

Zadnja sprememba ( nedelja, 21. november 2010 )
 
ANJA IN TIM NA FINALU EVROPSKE MLADINSKE SERIJE PDF Natisni E-pošta

Po finalu svetovnega pokala se dogajanje na kranjski plezalni steni nadaljuje. Konec tedna bo na sporedu finale Evropske mladinske serije, ki bo prinesel nove evropske prvake v treh mladinskih kategorijah. V soboto, 20. novembra, bodo kvalifikacije v dveh smereh. Start prve je ob 9. uri in start druge ob 16. uri. Demonstracija plezanja bo 15 minut pred začetkom, v vlogi demonstratorjev pa bomo videli Mino Markovič, Majo Vidmar in Klemena Bečana. Nedeljski finale (tekmovalci plezajo na pogled), pa se bo začel ob 9.30.

Prijavljenih je 212 tekmovalcev iz 21 držav. Slovenska reprezentanca je kot gostiteljica nekoliko številčnejša kot običajno in šteje skupno 30 tekmovalcev.

Tim ima na finalu večje ambicije, saj potihoma pričakuje uvrstitev v finale, za Anjo pa je bil uspeh uvrstiti se v državno reprezentanco. No, vsekakor bo startala na svojo najboljšo uvrstitev, Tim pa bo poskušal priti čim višje v skupnem seštevku Evropskega pokala. Včerajšni trening v Wolfsbergu je pokazal kar solidno formo pri obeh.
 
Franc
Zadnja sprememba ( petek, 19. november 2010 )
 
ZAKLJUČEK REGIJSKEGA POKALA V PLEZANJU - RCC 2010 PDF Natisni E-pošta
  anarccZadnji vikend v oktobru se je v Zagrebu zaključil Regijski plezalni pokal 2010. Tekmovanje je namenjeno predvsem mladim izkušenim in tudi manj izkušenim plezalcem iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Madžarske, pa tudi kakšna Japonka in Srbkinja se najdeta med pisano druščino mladih tekmovalcev. V sklopu tekmovanja so se odvijale tekme v Trstu (Italija) - bolder, v Hermagorju (Avstrija) – težavnost, v Radovljici (Slovenija) - bolder, v Judenburgu (Avstrija) - težavnost, v Szombathelyu (Madžarska) - težavnost in finale tekmovanju v Zagrebu (Hrvaška) - težavnost. Ker se tekmovanje začne koncem januarja in konča koncem oktobra, ter je razporejeno skozi vse leto, sem ga za Anjo in Tima načrtoval kot dopolnilo v državnem prvenstvu, ki je letos planirano samo z dvema vrhuncema.  Hkrati, pa so bile tekme kontrolni pokazatelj trenutne forme in pripravljenosti. Ker je bila na vseh tekmah kar močna konkurenca, tekmovanja nismo jemali z levo roko – nasprotno, vsepovsod si se za dosežen rezultat moral pokazati v najboljši luči in pokazati svoj maksimum. 
  timzagreb
Trst: Obilno sneženje in dve uri vožnje po avtocesti od Celja do Ljubljane nas prisilita, da se obrnemo domov. V vsakem primeru bi zamudili na tekmo. Nejevolja na obrazih se odraža še drugi dan.
Hermagor: Anjo položi bolezen, s Timom pa se odpraviva v idilično mesto pod Alpami, kjer Tim v svoji kategoriji doseže tretje mesto. Z rezultatom sva oba zadovoljna. Trenutno smo še v fazi pridobivanja splošne kondicijske priprave.
Radovljica: Ne vem, ampak imel sem občutek, da oba komaj čakata na tekmo. Prav veselila sta se preizkusa v bolderjih. Tim pobere zmago, Anja pa se uvrsti za njo na odlično peto mesto. Oba je bilo veselje gledati, kako sta se borila do izteka časa.
Judenburg: Dvodnevna tekma – nekakšen maraton. Priprave se začnejo že malo prej. Potrebno je rezervirati sobo za prenočevanje. Napovedane so poplave, kar se pokaže za resnično napoved. Zbudimo se precej prej kot ponavadi in na Globokem se komaj prebijemo čez naraslo Savinjo. Cesta v Sevcah je zaprta, zato jo mahnemo čez Podmejo nad Trbovljami in prvi postanek opravimo na Lopati pri Celju. Kupimo vinjeto za Avstrijsko avtocesto, natočimo gorivo in … Naša laguna se ni strinjala z našim planom. Ob pol šestih obstanemo na parkirišču z uničenim menjalnikom. Kljub takojšnemu pogovoru, je opaziti kakšno zarošeno oko, ki samo pove, kako smo si žetimzagrebskupnoleli na to tekmo.
Szombately: Avto je popravljen - strah pa ne. Končno nam uspe priti na tekmo. Tim vse smeri spleza v prvo, tudi finalno, ocenjeno z 7C+. Ker si še zmeraj deli prvo mesto vrli madžarski sodniki uvedejo inovacijo in za superfinale postavijo smer 6C na hitrost. Za Tima je v startu izgubljena tekma in doseže drugo mesto s priokusom. Zaveda se, da je v formi - ampak hitrost!!!  Povem, da sva prišla na težavnost - kar je tudi lepo zapisano v razpisu. Anja se uvrsti v finale, kjer pa ne uspe rešiti ne preveč težke situacije in zasede peto mesto.
Zagreb: Nekako v starem stilu - do konca ne vemo ali bomo prišli na tekmo ali ne. Anja ravno v tem času nastopa s plesnim valom na Evropskem prvenstvu, kjer dosežejo odlično šesto mesto. Tim je na pripravah v Franciji. Na poti domov se jim pokvari kombi. Domov pride ob štirih zjutraj, ob dveh popoldne pa ima v Zagrebu finale. Na tekmi se nikjer ne opazi utrujenost, vse smeri spleza do vrha, v superfinalu pride najdlje in z zmago napreduje v skupnem seštevku. Zadovoljen s prikazanim v avtu takoj zaspi.

V skupnem seštevku
regijskega pokala je Anja v konkurenci 23 tekmovalk s samo dvema tekmama od šestih osvojila osmo mesto. Tim je v konkurenci 39 tekmovalcev v skupnem seštevku s štirimi tekmami od šestih osvojil drugo mesto.
 
Kar nekaj kilometrov smo prevozili, kar nehaj časa porabili, spoznali nekaj novih prijateljev, spoznali nove kraje in nenazadnje imeli smo se lepo in povrh vsega še uživali - drugo leto pa zopet ponovno na RCC 2011. Upamo, da na večini tekem. 
 
 
Franc
Zadnja sprememba ( torek, 16. november 2010 )
 
ZMAGA V ZAGREBU PDF Natisni E-pošta

zagreb Zaradi popestritve treninga sva se z Aleksom odločila, da se med vikendom odpraviva trenirat na bolder steno v Zagreb, ko pa sva ugotovila, da SPK Fothia v nedeljo organizira celo tekmo, je bila motivacija še večja. Ker je moja vozniška trenutno preluknjana (ne, niso mi je vzeli, čakam novo, ker je stara potekla Laughing), sva si organizirala še "šoferja", ki pa ni imel nobenih pripomb. Tako smo zjutraj v avto zmetali vso potrebno opremo in se odpeljali, vendar nismo prišli daleč, saj smo še pred Zidanim Mostom ugotovili, da z Aleksom s seboj nimava osebnih dokumentov. "Zakaj me to ne preseneča?", je bil, seveda, očijev komentar, na srečo pa za povratek nismo porabili preveč časa in smo na prizorišče prispeli pravočasno.

Z majhno zamudo se je tekmovanje začelo. Ker je bilo prijavljenih več tekmovalcev, kot je organizator pričakoval, smo bili razdeljeni v dve skupini. Za povečano število je poskrbel tudi Aleks, saj je podlegel provokaciji in se prijavil. Super! Vsaka skupina je imela na voljo 30 minut časa za plezanje in 30 minut odmora, tako da je vsak tekmovalec skupaj imel uro in pol časa za nekaj manj kot 30 balvanov. Za ogrevanje sem hitro splezala nekaj lažjih, potem pa sem stopnjevala težavnost. Prvih 30 minut je minilo dokaj hitro in preplezanih sem imela 12 balvanov, kar je bil zadovoljiv izkupiček pa tudi "navita" nisem bila preveč. V drugem ciklu so me čakali predvsem težji balvani. Z nekaterimi sem uspešno opravila, z drugimi žal ne, vendar je bilo do konca še dovolj časa. Drugi odmor je minil kar prehitro in že sem pošteno čutila utrujenost, kar pa me ni ustavilo, saj mi je za tretjo rundo ostalo še devet ne-preplezanih problemov. Poizkusila sem na vseh, vendar jih pet nikakor nisem zmogla, nato pa so nam sporočili, da se čas plezanja po kratkem odmoru podaljša še za 15 minut. Z močmi sem bila res že na koncu, vendar sem bila prepričana, da lahko osvojim še kakšen vrh, kar mi je ob bučnem navijanju ostalih tekmovalcev uspelo prav v zadnji minuti.

Kaj pa Aleks? Prijavil se je, seveda, samo za hec, saj mu je čas ob plezanju precej hitreje mineval, poleg tega pa je bilo mnogo bolj zabavno. Prvi krog je plezal zelo dobro in osvojil devet vrhov, odmor pa mu je žal bolj škodil kot koristil, vendar je kasneje vseeno zmogel še štiri balvane. Da ne bi ponovno staknil kakšne poškodbe, se je v zadnjih minutah plezanju raje odpovedal - bolje tako, kot da bi si sama očitala, da je šel tekmovat tudi na mojo pobudo.

Rezultat na tej tekmi ni bil preveč pomemben (osvojila sem prvo mesto), več mi pomeni to, da sem imela res odličen trening (pohvala organizatorju za res lepe balvane vseh težavnosti), da sva s trenerjem ugotovila še nekaj mojih pomanjkljivosti in da smo preživeli lepo športno popoldne. Za piko na i pa smo za spomin vsi trije prejeli majice tekmovanja - hvala za prijaznost in super dobrodošlico. Še pridemo!

 
Mateja

Zadnja sprememba ( četrtek, 18. november 2010 )
 
MATEJI BRONASTI GRB OBČINE LAŠKO PDF Natisni E-pošta

matejakc V petek, 5. novembra 2010 (mimogrede - na Matejin rojstni dan), je v Kulturnem centru Laško potekala osrednja proslava ob občinskem prazniku, na kateri so podelili najvišja občinska priznanja. Med dobitnicami je bila tudi članica našega kluba - Mateja Hohkraut, ki je prejela Bronasti grb Občine Laško, praviloma namenjen kot spodbuda za nadaljnje delo,  za "odlične dosežke na področju športnega plezanja". Čestitke!

Mateja je po prireditvi povedala: "Priznanja res nisem pričakovala, zato sem ga še toliko bolj vesela. Je potrditev mojega 12-letnega dela in pridnega treniranja ter predstavlja motivacijo tudi za naprej. Prepričana sem, da še nisem pokazala vsega, kar zmorem in lahko s svojimi rezultati še bolj pripomorem k prepoznavnosti našega kluba in s tem Občine Laško."

Tudi člani v Plezalnem klubu Laško smo ponosni, da so rezultati naših tekmovalcev opaženi in nagrajeni. To nam predstavlja potrditev, da delamo pravilno in smo na pravi poti, obenem pa nalogo, da vsem omogočimo še boljše pogoje za trening.


Zadnja sprememba ( ponedeljek, 08. november 2010 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 81 od 122