OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Aktualne novice
Aktualne novice
PREDSTAVITEV TIMA V GORE IN LJUDJE PDF Natisni E-pošta

Na spletni strani Gore in ljudje so začeli predstavljati mlade nadebudne plezalce, ki so se že na nek način vpisali v Slovenski prostor. Slučajnost ali ne je hotela, da se kot prvi predstavi naš član Tim Unuk.

Celoten članek si lahko pogledate na spodnji povezavi:

http://www.gore-ljudje.net/novosti/56774/

Zadnja sprememba ( četrtek, 24. junij 2010 )
 
BALVANI V DIVAČI PDF Natisni E-pošta

jandivaca V soboto in nedeljo, 19. in 20. junija 2010, je v Divači potekala 2. letošnja tekma v balvanskem plezanju, vendar le za mlajše in srednje kategorije. Stena je bila postavljena v telovadnici, kar pri balvanih ni običajno, vendar se je zdaj izkazalo za dobro odločitev, saj so se organizatorji izognili težavam z vremenom. Plezalci so se tokrat precej namučili, saj so jim pripravili kar 10 balvanskih problemov, ki so bili vse prej kot lahki.

Tekme so se udeležili trije člani Plezalnega kluba Laško; v soboto je nastopal ciciban Jan Medved, ki je na svoji drugi tekmi za državno prvenstvo zasedel odlično 11. mesto in tako za dve mesti popravil rezultat s prejšnje tekme. V nedeljo pa sta svoje moči merila brat in sestra Unuk - Tim si je s 3. mestom znova priplezal stopničke pri starejših dečkih, Anja je bila 7. med kadetinjami. 

S to tekmo se je zaključil prvi del sezone, plezalci imajo sedaj "počitnice", ki jih bodo izkoristili predvsem za treninge v naravnih plezališčih in priprave v tujini, avgusta pa štartamo naprej - s tekmo, ki jo organiziramo Laščani (člani PK Laško - spočijte si na dopustu, da boste polni elana pomagali pri organizaciji!Tongue out).

Celotni rezultati so na voljo tukaj.

Zadnja sprememba ( torek, 22. junij 2010 )
 
MATEJA IN TIM V LAŠKEM BILTENU PDF Natisni E-pošta
Naša uspešna plezalca Mateja Hohkraut in Tim Unuk sta si "priplezala" novički v Laškem biltenu, ki je dostopen tudi na internetu (stran 37).
Zadnja sprememba ( torek, 22. junij 2010 )
 
TIM UNUK- najmlajši Slovenec s smerjo 8B+ PDF Natisni E-pošta
dscf0829Nekako dolgo je dozorevala ideja, da bi Tim poskušal podreti že kar nekaj let star rekord Blaža Ranta in da bi s 13 leti postal namlajši Slovenec, ki je splezal smer težavnosti 8b+. No, ideja je seveda premalo za tako velik uspeh, zato se je pri vseh treningih čutil še nekakšen dodaten zagon, nekaj več, kar bi pripomoglo k željenemu cilju. Dva dni in eno popoldne, pameten nasvet Klemna Vodlana, okoli 20 poskusov, ter idealno vreme v Mišji peči so pripomogli, da je 31. maja pozno popoldan, po končanem pouku, splezal tako željeno in verjetno v sanjah večkrat preplezano smer Missing link z oceno 8b+. Da je bila mera prav zares polna je še isti dan v drugem poskusu splezal smer Chiquita z oceno 8a..
Prvi komentarji: ja končno- vedel sem, da to lahko naredim- kaj bova pa sedaj plezala?
TIM: Občutki ob dosegu cilja biti najmlajši Slovenec s smerjo 8b+ so fenomenalni. Nikoli si nisem mislil da bom v tako kratkem času po prvi smeri 8b(Karies) uspel še s težjo. Prva misel, ko sem vpel sidrišče je bila, da mi sedaj ne bo potrebno še enkrat v smer. Missing link je res super smer s težkima detajloma, ki ti sproti pobirata moč- super!dscf0994
Zadnja sprememba ( torek, 01. junij 2010 )
 
SOBOTNI TRENING V WOLFSBERGU PDF Natisni E-pošta

Na deževno soboto, 15. maja - na "polulano" Zofko - smo se Marjan, Mateja, Eva, Gregor in jaz odpravili na trening proti Avstriji v Wolfsberg. V svojem avtomobilu se je peljal tudi Nik s starši. Med vožnjo smo bili vsi tiho, ker je bilo za nekatere še zelo zgodaj (zame že - vstal sem ob 8. uri in malo zamudil dogovorjeno uro) in poslušali glasbo (beri - Siddharto).

Zelo hitro smo se znašli na cilju in zagledali dvorano. Po plačani vstopnini smo Marjan, Mateja in jaz zasedli ležalnike - smo se morali malo spočiti. Najprej smo se kot pridni športniki na treningu ogreli in šele nato začeli s plezanjem. Mateja, Eva in Gregor so plezali težavnost, midva z Nikom sva šla plezat bolderje. Nik je nekaj časa vztrajal z menoj, potem pa šel malo plezati k ostalim, ampak se je vračal na bolder. Po približno eni uri plezanja na bolderci sem se odločil, da bom malo poskusil težavnost in Nikov brat Tim me je varoval. Preplezal sem tri smeri in na zadnji smeri (varoval me je Nikov ati) sem se na višini približno dveh metrov gugal na vrvi - bilo je "ful dober"Laughing. Nato sem se vrnil na bolder (ki je po mojem zakon), kjer sem vztrajal do konca treninga.

Na poti domov smo se v avtu igrali kviz o krajih po svetu in tisti, ki izgubi, mora napisati spis o treningu v Wolfsbergu - ja, uganili ste, kdo je izgubil...

Upam, da so tudi drugi uživali in da me bo Mateja še kdaj vzela s seboj (moja vzornica na bolderju).

Jan Medved Smile

Zadnja sprememba ( nedelja, 16. maj 2010 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 82 - 90 od 122