OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow O klubu arrow Tekmovalci
MATEJA HOHKRAUT PRESENETILA FAVORITINJE PDF Natisni E-pošta

matejalog 8. in 9. maja je potekala v Logu pri Brezovici prva letošnja tekma za državno prvenstvo v balvanskem plezanju za vse kategorije. Udeležilo se je je skupaj 239 tekmovalcev, med njimi tudi 3 tekmovalke in 2 tekmovalca iz našega kluba. Tekma je bila odlično organizirana, le v soboto je nekoliko nagajalo vreme, kar pa plezalcev ni pretirano motilo, ker je bilo prizorišče pokrito.

V kategoriji članic, kjer tekmuje Mateja Hohkraut, je bila udeležba vrhunska, saj so nastopile vse najboljše slovenske tekmovalke, ki krojijo tudi svetovni vrh: Katja Vidmar, Maja Vidmar, Natalija Gros in Mina Markovič. Po dopoldanskih kvalifikacijah se je v večerni finale uvrstilo 8 najboljših, med njimi Mateja s petim rezultatom. Finalni balvanski problemi, ki jih je spremljala tudi TV Slo, so bili izredno težki, saj nobeni plezalki ni uspelo preplezati vseh štirih. Na koncu se je zmage s tremi osvojenimi vrhovi veselila Mina Markovič, z dvema vrhovoma pa je odlično drugo mesto osvojila Mateja, kar je njen do sedaj največji uspeh med članicami, saj je ugnala tako Natalijo, kakor tudi sestri Vidmar.

Veselje Mateje in njenega trenerja Aleksandra, ki za treninge žrtvuje veliko svojega prostega časa, je bilo nepopisno. Dokazala sta, da sta pravi team in napovedala ostalim tekmovalkam, da bodo morale v bodoče nanjo najresneje računati. Bravo!

Ogled filmčka s tekme: DP LOG.

Na svoji prvi tekmi za državno prvenstvo je nastopil tudi ciciban Jan Medved in zasedel odlično 13. mesto. Anja Unuk je bila 5. med kadetinjami, Tim Unuk 6. med starejšimi dečki in Anja Murko 9. med starejšimi deklicami.

Marjan

Zadnja sprememba ( nedelja, 16. maj 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >