OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Aktualne novice arrow GRAZ - BOULDER NIGHT CUP
GRAZ - BOULDER NIGHT CUP PDF Natisni E-pošta

matejagraz Vse bolj se približuje zadnja, za mene zelo pomembna tekma za državno prvenstvo v Kranju. Da bi bila čim bolje pripravljena, sva se z Aleksom odločila, da se prijaviva na "Nočno bolder tekmo" v Grazu in tako opraviva še en malo drugačen trening. Dogajalo se je v petek, 19.11.2010, s pričetkom ob 17. uri, zato so morali nekateri celo prej iz službe, vendar se ni nihče preveč pritoževal...

V kvalifikacijah nas je čakalo 10 balvanov, ki jih je bilo potrebno preplezati v 70 minutah. Razdeljeni smo bili v tri skupine in vsaka je plezala 3-krat po 20 minut z vmesnim 40-minutnim odmorom, na koncu pa je sledilo še 10 minut plezanja. V prvih treh rundah sem osvojila osem vrhov in dve coni, kar je bilo za finale več kot dovolj, zato sem zadnjih 10 minut raje počivala. V finalu sem štartala s prvega mesta; tam so nas čakali 4 balvani, za vsakega smo imeli 5 minut časa. Prvega (meni najlepšega) sem splezala v tretjem poskusu, drugega v drugem (prvič sem naredila majhno napako in mi je spodrsnilo po nepotrebnem), v tretjem in četrtem problemu pa sem dosegla "samo" cono, saj so bili gibi nenormalno dolgi. Kljub temu je bilo dovolj za zmago, in čeprav sem bila nekoliko nezadovoljna, me je Aleks potolažil, da je bilo plezanje super in se nimam kaj "sekirati".

Tekma se je precej zavlekla (no ja, pa saj smo prišli na "Boulder NIGHT cup") in domov smo prispeli ob enih zjutraj. Pomembno je, da je bil cilj dosežen, trening odličen, prepričana pa sem, da bodo v Kranju postavljeni bolj tehnični balvani in da rezultati niti slučajno ne bodo odvisni od velikosti plezalcev. Gremo "na polno"!

Mateja

Zadnja sprememba ( nedelja, 21. november 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >