OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Aktualne novice arrow NA KRKU
NA KRKU PDF Natisni E-pošta

nikkrk4 Kromnikkrk1pirjeve počitnice! Vseeno, kako jih imenujete. Meni je pomembno, da imam en teden možgane na OFF, knjige in zvezke pa nekje na pisalni mizi. Za čisto lenarjenje porabim kakšni dve uri, zdaj pa se začno počitnice na otoku Krku. Baška je čudovit kraj za kopanje, uživanje, potepanje… Časa je bilo bolj malo in smo se domenili, da se bo vsak dan enemu izpolnila želja. Ati si je želel na bližnjo planoto, od koder je bil čudovit razgled na celino, otok Prvič in Grgur. Veliko smo se pogovarjali o zaporih na Grgurju in Golem otoku, pa o vojnih in povojnih časih, srečali tudi nekaj spomenikov, namenjenih padlim borcem med NOB. Pot so nikkrk2nam popestrile ovce, ki so se prosto pasle med kamenjem in grmovjem. Tim si je izredno želel kopanja, zato smo mu željo izpolnili vsak večer v bazenu. Mami pa je neizmerno uživala na dolgih sprehodih ob obali.

Kaj pa jaz? Name niso pozabili, prav nasprotno. Zame smo se še posebej natančno pripravili nikkrk5že doma. Na internetu smo poiskali bližnje plezališče, pogledali ocene in težavnost, dostop… s sabo vzeli vso plezalno opremo in čakali prav najlepši dan, ki bo namenjen MENI. Zjutraj nas zbudijo sončni žarki, burja poneha, čeprav lahen veter še vedno pihlja. Oprtamo si nahrbtnike, čez ramo še močno voljo, na usta močan nasmeh in se odpravimo na plezališče Portafortuna. Vzpenjamo se po kozji stezici kakšne pol urice hoda. Pridemo na cilj. Prelepo je tukaj.

Odložimo stvari, se razgledamo in poiščemo lažje (4a, 4c) smeri, tako da jih bom sam vpel. Pripravljen sem in plezanje se prične. nikkrk3Skala je robata in reže v prste in dlani, plezalnik pa ima dober oprijem, sonce me lepo ogreje, veter pa neumorno piha. Smer je dolga (27m), a meni ne pojenjajo moči, zdaj sem na vrhu. Tu nastane problem. Vrh ima rinko - obroček, a vrvi ne spravim skozenj, ker je premajhen. Pripnem se z matičarjem in se spustim ob vznožje skale. Zdaj je na vrsti ati, ki bo sigurno rešil mojo težavo. Reši jo in nato vrv preda še Timu, ki prav tako osvoji vrh. Ker veter nikakor ne pojenja, sonček pa je vedno bolj skrit za skalo, odplezamo še 2 smeri in se odpravimo v dolino.

Bilo je kratko, a nepozabno doživetje in namenjeno MENI.

Nik Golej

Zadnja sprememba ( nedelja, 21. november 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >