OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow O klubu arrow Tekmovalci
MATEJA - ČLANSKA DRŽAVNA PRVAKINJA PDF Natisni E-pošta

dpkranjskupno V nedeljo, 28.11.2010, se je s tekmo v Kranju končalo državno prvenstvo v balvanskem plezanju. Za naš klub je bilo zelo uspešno, saj je Mateja Hohkraut osvojila članski naslov državne prvakinje.

Kvalifikacije za nedeljski finale so potekale v petek pozno popoldne. Zaradi slabega vremena smo se od doma odpravili nekoliko prej in vožnja se je precej zavlekla, vendar smo prispeli pravočasno. Mateja je plezala že tretja po vrsti, zato je bilo potrebno takojšnje ogrevanje v izolacijski coni. S kvalifikacijami je opravila rutinirano in se s tretjim rezultatom uvrstila v finale; splezala je tri balvane od štirih, na enem pa ji je gib pred vrhom zmanjkalo časa, zaradi česar je bila nekoliko slabe volje. Vožnja domov je bila pravi podvig in le dobrim gumam (poleg šoferja, seveda... Tongue out) se moramo zahvaliti, da smo srečno prispeli.

Finale se je v nedeljo pričel ob 18. uri in žal se tudi tokrat vremenoslovci niso zmotili glede napovedi. Snežiti je začelo že pred odhodom od doma in se do cilja le še okrepilo. Kljub temu da je imela Mateja že pred finalom zagotovoljen naslov državne prvakinje, je bila trema tokrat nekoliko večja kot ponavadi, saj si je izjemno želela odplezati tako, kot zmore in zna. Tekmovanje se je začelo z deset-minutno zamudo in s predstavitvijo vseh finalistk. Že po prvi skupini tekmovalk je bilo jasno, da so postavljalci postavili zelo težke balvanske probleme, saj je bil pri nekaterih že prvi gib pravi podvig. Mateji je uspelo zadržati en vrh in dve coni, kar je zadostovalo za osvojitev odličnega tretjega mesta. Z Alexom sta bila zadovoljna in takoj po tekmi sta hitro analizirala nekaj pomanjkljivosti, ki jih bo treba čimprej izboljšati. Vrhunec tekmovanja za nas pa je bila podelitev za skupno uvrstitev v kategoriji članic, kjer je Mateja stala na najvišji stopnički.

To je bila pika na i njeni odločitvi, da se po letu premora zopet vrne na sceno in še ena potrditev, da s trenerjem uspešno sodelujeta in kvalitetno trenirata. Kljub izjemnem uspehu sta bila po tekmi z mislimi že pri naslednji sezoni in ne dvomimo, da bosta znova "razturala"!

Zadnja sprememba ( četrtek, 02. december 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >