OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Novice arrow KAKO POSTATI DRŽAVNI PRVAK?
KAKO POSTATI DRŽAVNI PRVAK? PDF Natisni E-pošta

skupinska Pri tem, da je Mateja postala državna prvakinja, starši mlajših plezalcev nimamo kaj veliko - razen tega, da ji pred vsako tekmo zaželimo veliko sreče in držimo pesti. Trdi treningi, zdrav način življenja, veliki stroški in nešteta odrekanja so tisto, s čimer mora opraviti sama, ob strani pa ji trdno stojijo njena družina in trener. 

Kako pa je sploh postala državna prvakinja? V čem je skrivnost?

Skrivnosti pravzaprav ni več, smo jo že zdavnaj odkrili. Da plezaš kot veverica, potrebuješ samo nekaj – pravo hrano za tortaveverice. Pa ne tistih lešnikov, ki si jih za zimo v dupline navlečejo prave veverice, temveč tiste, ki imajo zraven še malo čokolade (ki vpliva na izločanje serotonina v možganih in te vedno spravlja v dobro voljo), beljakovin (za mišice), kalcija (za močne kosti), natrija (ki pripomore pri vzdrževanju hidracije telesa), vlaknin (za odstranjevanje strupov iz telesa), vitamina E (nujen za delovanje živčevja), vitamina B12 (za boljšo kri), fosforja (za presnovo energije) in magnezija (proti mišičnim krčem, utrujenosti, za kosti in boljšo mišično dejavnost). Tu se torej skriva vse, kar potrebuje plezalec za največje podvige. Govorimo pa seveda o Matejini najljubši hrani – lešnikovo-čokoladnem namazu Nutella! Tako, zdaj tudi vi veste, zakaj veverice (vključno z Matejo) plezajo tako lahkotno in tako visoko.Laughing

Seveda smo naziv državne prvakinje primerno proslavili. Mateja je kar sama spekla torto (čokoladno z lešniki, kaj pa drugega), pa tudi njena mami Irena se je menda sukala po kuhinji. Najboljše želje za prihodnost ji je zaželel predsednik kluba, njen trener je v čestitki že malo namignil na cilje, zastavljene za naslednjo sezono, starši in otroci pa smo ji čestitali s prav posebnim darilom - zalogo Nutelle.


Uršula

Zadnja sprememba ( četrtek, 02. december 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >