OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov
MATEJIN PRVI NASTOP NA SVETOVNEM PRVENSTVU PDF Natisni E-pošta

matejaarco1 Po dveh osvojenih naslovih članske državne prvakinje je Mateja teamslovenia dobila priložnost, da nastopa za slovensko reprezentanco. Svoj debi je doživela na domačih tleh, saj je tekma za svetovni pokal v balvanskem plezanju (letos prvič) potekala v Sloveniji, in sicer 8. in 9. maja na Logu pri Brezovici. Kljub napornim in dolgotrajnim treningom ji je boljši rezultat preprečila predvsem neizkušenost na tekmah svetovnega ranga in osvojila je 28. mesto. Razočaranje je bilo veliko, vendar ji to ni vzelo volje do dela in treningov se je lotila še bolj zavzeto, kar se je obrestovalo, saj je kmalu sledilo povabilo selektorja za udeležbo na (članskem) svetovnem prvenstvu, ki je letos potekalo v mesecu juliju v italijanskem Arcu. S tem je postala prva članica laškega kluba, ki se lahko pohvali z nastopom na tako prestižni tekmi.

V najmočnejši svetovni konkurenci (zbrani so bili prav vsi najboljši plezalci iz kar 49 držav) je zasedla 31. mesto med 69. tekmovalkami. V polfinale se ji sicer ni uspelo uvrstiti, vendar je bil selektor z njenim plezanjem zadovoljen in jo je vkjlučil v reprezentanco, ki bo Slovenijo zastopala na tekmi za svetovni pokal v Münchnu, 19. in 20. avgusta. Mateja tja potuje s ciljem uvrstiti se med 20 najboljših plezalk na svetu.

In Matejin komentar za STA po tekmi v Arcu:

"Rezultatsko nisem bila obremenjena. Zelo veliko mi pomeni, da mi je uspelo ohraniti trezno glavo, da sem šla bolderje napadat in se nisem ustrašila tekme. Ko bom temu dodala še nekaj več izkušenj, pa bo prišel tudi prvi polfinale," je bila s svojim prvim prvenstvom zadovoljna 21-letna tekmovalka iz Rimskih Toplic, ki plezalsko kilometrino nabira v Plezalnem klubu Laško.

Hohkrautova je minulo sezono osvojila prvo mesto v skupnem seštevku državnega prvenstva v balvanih: "Balvani v Arcu so bili drugačni od tistih, ki sem jih navajena, in vsaka tekma mi da nove izkušnje. Fizično sem precej dobro pripravljena, manjkajo mi izkušnje in tisti specifični gibi, ki jih nimam možnosti trenirati na domači steni. Upam, da bom v prihodnje nastopila na čim več tekmah in se bom lahko čim bolj izpopolnila na takih balvanih."

Mateja, čestitke! 

(Vir slike zgoraj desno: FB profil Mauro Binelli)

matejaarco3otvoritev

   rezultatimatejaarco2 teamslovenia2 

Zadnja sprememba ( petek, 12. avgust 2011 )
 
< Nazaj   Naprej >