OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow O klubu
Tekma državnega prvenstva v Tržiču PDF Natisni E-pošta
Tekma, ki smo jo prav vsi čakali z veseljem, navdihom, saj je za nami kar nekaj odličnih treningov in priprav! Tržič imamo vsi za zelo plezalno mesto in vemo, da pri organizaciji tekmovanja ponavadi sodeluje precej »pravih climberjev«. Tudi tokrat je bilo tako. Jure Golob je skakal po  gradbenem premičnem odru, kot da to počne 24 ur na dan! 

V dvorani polno ljudi, ki so željni gledati mlade plezalce, kako se vzpenjajo po steni z razvrščenimi oprimki. Tekme za mlajšo kategorijo so vse na »fleš«, kar pomeni, da lahko plezalci gledajo predhodne plezalce in tako pridobijo vse informacije o smeri. Kar je za plezalca zelo koristno, saj si sam v glavi skova načrt plezanja, izpenjanja vrvi itd.

Skratka, tekma se je začela in seveda vsi strmimo in spremljamo vsakega, ki se pojavi na steni. Otroci se ogrevajo in mentalno so že nekje blizu stene. Pred nami ni ničesar več. Uspešen trening in prave odločitve bodo pokazale rezultat!

Tokrat na tekmi Aleks Brižič, Lan Mastnak, Liza Novak in Nik Golej, ki nastopa nekoliko kasneje.

Liza Novak se je podala v smer zelo samozavestno in v zgornjem delu smeri je pokazala izjemno gibanje. Predvsem to, da je uspela ujeti oprimek v ključu smeri, mi je bilo v izjemno zadovoljstvo in vedel sem da je Liza v finalu. Vse to pa zato, ker je vrh vsega skupaj doseglo že veliko tekmovalk. Na koncu smo videli da je bilo na vrhu kar 19 tekmovalk, kar je za državno prvenstvo in postavljavce pravi polom. Ker je finale potem še skoraj ena tekma… Liza je skupno dosegla odlično 8. mesto!

alex1Aleks Brižič  je prav tako odlično začel in tudi on dosegel vrh smeri in se tako uvrstil v finalno plezanje. Pri fantih je pri prvi smeri doseglo vrh 9 tekmovalcev, kar je tudi zelo veliko za državno tekmovanje. Skupaj je Aleks dosegel odlično peto mesto na državnem tekmovanju, kar je zanj najboljša uvrstitev kariere. 

 

 

 

 

Lan Mastnak je začel dobro, nadaljeval pa malo manj odločno, vendar fant zelo napreduje. Letos so to prvi nastopi na državnem prvenstvu in je vse skupaj zraven še trening in pridobivanje izkušenj. Na tej tekmi je zasedel  11. mesto, ki si ga je delilo neverjetno število tekmovalcev (kar 8). Zadovoljstvo, ker se vidi napredek.

 

nikNik Golej pa zame resnično pleza najlepše od vseh na državnem tekmovanju. Izjemno dobro postavljanje in enakomerno, a še vedno tempirano gibanje. Vendar morava dodelati še kar nekaj stvari v sami tehniki in moči!Klubski prijatelj in prijatelj vseh naših tekmovalcev Kilian je že pokazal, kako do vrha, in fant je z odličnim plezanjem priplezal na vrh in vsem ostalim tekmovalcem pokazal recept za dosego vrha. Nik je začel silovito, hitro in zelo dobro plezanje do zadnje plošče, kjer se je moral zaradi svoje velikosti postaviti v čuden položaj. Ta položaj pa ga je stal zdrsa desne noge. Tako je zasedel odlično tretje mesto!

 

 

Skratka, izjemen tekmovalen dan za ekipo Laškega. Super tekmovalci in hvala klubu, ki omogoča, da lahko delamo z mladimi!

inštruktor Aleksander Stopinšek


Zadnja sprememba ( ponedeljek, 02. december 2013 )
 
< Nazaj   Naprej >