OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Aktualne novice arrow ODLIČEN ZAČETEK VZHODNE LIGE
ODLIČEN ZAČETEK VZHODNE LIGE PDF Natisni E-pošta
eva V nedeljo, 18.1.2009, se je v Ravnah na Koroškem začela letošnja Vzhodna liga. Tekma je prvič potekala tako, da je vsak tekmovalec plezal 2 smeri, končen rezultat pa je seštevek obeh, poleg tega pa so bili tekmovalci prvič razdeljeni na tiste, ki imajo licenco  (v lanskem letu so tekmovali na tekmah za državno prvenstvo) in tiste brez nje.
Na tekmi smo imeli 6 predstavnikov v 3 kategorijah. Odlično 4. mesto (brez licence) je v kategoriji mlajših dečkov dosegel Patrik Maček, ki je v obeh smereh pokazal lepo in tekoče plezanje brez večjih napak. Z uvrstitvijo smo lahko res zadovoljni, saj je Patrik v letošnji sezoni prestopil v višjo kategorijo, kjer je konkurenca še večja. Zelo sta se izkazala tudi Eva Leskovar pri cicibankah in Rok Pražnikar pri cicibanih, ki sta zasedla 8. mesti (brez licence). To je bila Evina prva tekma, saj trenira šele nekaj mesecev, a vendar se je uspešno spopadla s svojo konkurenco in dokazala, da lahko od nje še veliko pričakujemo. Odličen je tudi Rokov rezultat; v prvi smeri je plezal izvrstno, v drugi pa na žalosti naredil nepotrebno napako, ki ga je stala še višje uvrstitve. Edini tekmovalec z licenco je Gregor Pungeršek, ki ima letos zaradi prestopa v višjo kategorijo močno konkurenco, zato je njegovo 8. mesto zadovoljiv rezultat, z njegovem plezanjem pa vseeno nismo bili najbolj zadovoljni, saj je bil precej neodločen in neprepričljiv. V kategoriji cicibanov brez licence sta tekmovala še Lan Lavrinc in Jan Medved, ki sta zasedla 14. oz. 29. mesto. Lan je sicer pokazal najboljše plezanje na tekmi doslej, vendar zagotovo zmore še več, Jan pa na visokih stenah, kjer je varovan z vrvjo, žal še vedno ne pleza tako, kot zmore. Upamo, da bo strah kmalu premagal, saj je izredno dober mladi plezalec, ki bi lahko posegal tudi po najvišjih mestih.
 
Celotni rezultati so na voljo na spletni strani Vzhodne lige, fotke pa v fotogaleriji. Čestitke vsem nastopajočim!

Ogledate pa si lahko tudi posnetke plezanja: Eva 1, Eva 2, Gregor 1, Gregor 2, Jan 1, Jan 2, Lan in Rok 1, Lan 2, Patrik 1, Patrik 2, Rok 2.
Zadnja sprememba ( nedelja, 01. marec 2009 )
 
< Nazaj   Naprej >