OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Novice arrow DRŽAVNO PRVENSTVO V BALVANSKEM PLEZANJU V LAŠKEM
DRŽAVNO PRVENSTVO V BALVANSKEM PLEZANJU V LAŠKEM PDF Natisni E-pošta

matic1 Kljub svojemu kratkemu obstoju je Plezalni klub Laško letos že sedmič organiziral tekmo državnega prvenstva v balvanskem plezanju za vse kategorije plezalcev. Dvodnevno tekmovanje na graščinskem dvorišču Občine Laško je drugi vikend v septembru potekalo v čudovitem vremenu in vsakršna bojazen, da nas bo pregnal napovedan dež, je bila odveč. Organizacijskih težav ni bilo; tekma je potekala nemoteno in brez zapletov, zadovoljni pa smo bili tudi s številom prijavljenih tekmovalcev, saj se je v balvanskih izzivih pomerilo kar 170 plezalcev iz skoraj vseh slovenskih plezalnih klubov. Manjkali so le tisti, ki so se udeležili tekme svetovnega pokala.

V soboto dopoldne so tekmo otvorile starejše deklice in starejši dečki. Ker v teh kategorijah naš klub nima predstavnikov, smo lahko nepristransko navijali za vse tekmovalce. Precej bolj razburljivo pa je bilo v kvalifikacijah članov, kjer je barve kluba zastopal Matic Kozmus. Brez posebnih težav se je uvrstil v popoldanski finale, v katerem je imelo devet tekmovalcev pred seboj pet balvanskih problemov, ki so jih poskušali rešiti. Matic je osvajal vrh za vrhom in z doseženimi vsemi vrhovi dosegel odlično drugo mesto. Čestitamo!

V nedeljo so svoje znanje in moč pokazali najmlajši, cicibani in cicibanke, pri čemer je bilo zelo lepo opazovati njihovo vztrajnost in željo, da bi osvojili vrh ter seveda veselje, ki je sledilo, ko jim je to tudi uspelo. V tej kategoriji sta tekmovala in pridobivala nove izkušnje Rok Pražnikar in Lan Lavrinc ter obljubila, da bosta v želji po izboljšanju svoje uvrstitve na naslednji tekmi še bolj zavzeto trenirala. Za njimi pa so se v boj podale mlajše deklice in mlajši dečki. Pri slednjih se je s povišano telesno temperaturo in precej slabim počutjem po svojih najboljših močeh boril Gregor Pungeršek, za kar si zasluži posebno pohvalo. Tekmo so zaključili kadeti in kadetinje, sledilo je še pospravljanje prizorišča in zadovoljni stiski rok, ker nam je znova uspelo. Pogrešali smo le nekaj več gledalcev, a verjamemo, da se v večjem številu vidimo naslednje leto.

Na koncu bi se radi zahvalili vsem, ki ste nam kakor koli pomagali in omogočili, da je prireditev odlično uspela: Pivovarna Laško d. d., Občina Laško, Osnovna šola Primoža Trubarja Laško, Šmocl Laško, Thermana d. d. Laško, Jože Pungeršek - zobozdravnik, Baron Company d. o. o. Radeče, Fragmat Tim d. d., Pizzerija Špica Laško, Slovenske Železnice in Kota d. o. o. Petrovče. Hvala.

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 12. oktober 2009 )
 
< Nazaj   Naprej >