OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow O klubu arrow Tekmovalci
PLEZANJE V WOLFSBERGU PDF Natisni E-pošta

9 Po napornih treningih fitnesa si je Mateja zaželela, da bi v soboto njen trening potekal v Wolfsbergu v Avstriji. Ker je bil v avtu še prostor, so z nama odšli Jan, Eva, Gregor in Nik. Ne, ni nas bilo šest v enem avtu, Nikovi starši so izrazili željo, da bi z nami odšla vsa "familija". Super - več nas je, bolj je zabavno!

Štartala sva šele ob dvanajstih (ker je Mateja dopoldne študirala za torkov izpit), Evo pobrala v Šmarjeti, Jana v Laškem, Gregor pa nas je že čakal v Celju (na presenečenje vseh tokrat ni zamudil...Laughing). Vožnja je potekala brez problemov, tako da smo kmalu parkirali pred dvorano in po številu avtomobilov kar malo zaskrbljeni stopili skozi vrata. Pa ni bilo hudo - pravzaprav smo imeli res srečo in ni bilo pretirane gneče. Najprej so bile na vrsti ogrevalne vaje, nato pa še ogrevanje na "bolderci". Očitno pa je bilo ogrevanja za Gregorja premalo, saj ga je že v prvi smeri uščipnilo v vratu, vendar ga to ni odvrnilo od nadaljnjega plezanja, le malo smo se šalili na njegov račun. Vsi so bili zelo zagreti za plezanje na visoki steni, Jan pa si je, seveda, dal duška samo na "bolderci" (imel je dober izgovor, ker ima poškodovane prste). Pa drugič, kajne, Jan? Mladi plezalci so bili odlični - Eva je dokazala, da se ji marljivost na treningu obrestuje, saj je splezala nekaj težjih smeri, ki so dobra popotnica in motivacija za bližajočo se Vzhodno ligo. Le tako naprej. Tudi Nik je dal vse od sebe, saj je bil v spremstvu svojih navijačev (oba starša in brat) in njegov trud je bil poplačan z njihovimi pohvalami in mnogo doseženimi vrhovi. Gregor pa je na koncu "našel" težko previsno smer z "bolderskimi" gibi, ki mu je pisana na kožo. Padel je le nekaj gibov pod vrhom, zato ima za naslednjič svoj "projekt". Tudi Mateja je izpolnila svoj cilj in oddelala svoj trening, čeprav se je precej posvečala svojim varovancem. Kaj pa jaz in moja stranska vloga? Bil sem šofer, varovalec, fotograf, navijač, varuška in za nagrado sem lahko napisal tale članek. Pa mi ni bilo težko in sem užival!

Po približno štirih urah plezanja so bili že vse zelo utrujeni, zato smo se odločili, da končamo današnji trening. Zunaj je bila že tema in malo je naletaval sneg. Upali smo, da ne bo kaj hujšega, vendar je bila cesta proti domu že precej zasnežena, zato se je vožnja nekoliko zavlekla. Pomembno pa je, da smo vsi srečno prispeli. Med potjo smo imeli tudi bližnje srečanje s policisti, vendar tokrat na srečo brez posledic za mojo denarnico.

Bilo je naporno, a prijetno in moram pohvaliti vse otroke za kulturno vedenje in zavzetost na treningu, zato sva z Matejo sklenila, da jih bova z veseljem še kdaj vzela s sabo. Nekaj fotk pa v fotogaleriji.

Marjan

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 08. februar 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >