OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
KLUBSKA TEKMA

maliplezalcivelikiplezalci Konec šolskega leta pomeni tudi konec plezalnega krožka, ki smo ga letos zaključili s klubsko tekmo. Žal udeležba ni bila popolna, saj je kar nekaj plezalcev in plezalk že pobegnilo na dopust. Tekma je potekala v dveh kategorijah, zato da bi imeli kar najboljše možnosti vsi, tudi tisti, ki na plezalna tekmovanja sicer ne hodijo, trenerji pa so smeri označili v mali plezalni sobi, da niso bili na slabšem niti tisti, ki ne marajo višine. 

Med otroci, ki so pričeli plezati v zadnjem šolskem letu, je prvo mesto osvojil Martin Grešak, druga je bila Liza Novak, tretja pa Gaja Ahtik. Pri tistih, ki so plezali že prej, je bil prvi Jan Medved, drugo mesto sta si delila Gregor Pungeršek in Rok Pražnikar, četrti je bil Nik Golej, peta pa Eva Leskovar.

Vsi plezalci so prejeli priznanja, kar bo gotovo dobra spodbuda za naprej, po tekmi pa smo še poklepetali in se posladkali.

Ponovno se vidimo na plezalnem taboru v prvem tednu meseca avgusta!

Zadnja sprememba ( četrtek, 24. junij 2010 )
 
PREDSTAVITEV TIMA V GORE IN LJUDJE

Na spletni strani Gore in ljudje so začeli predstavljati mlade nadebudne plezalce, ki so se že na nek način vpisali v Slovenski prostor. Slučajnost ali ne je hotela, da se kot prvi predstavi naš član Tim Unuk.

Celoten članek si lahko pogledate na spodnji povezavi:

http://www.gore-ljudje.net/novosti/56774/

Zadnja sprememba ( četrtek, 24. junij 2010 )
 
BALVANI V DIVAČI

jandivaca V soboto in nedeljo, 19. in 20. junija 2010, je v Divači potekala 2. letošnja tekma v balvanskem plezanju, vendar le za mlajše in srednje kategorije. Stena je bila postavljena v telovadnici, kar pri balvanih ni običajno, vendar se je zdaj izkazalo za dobro odločitev, saj so se organizatorji izognili težavam z vremenom. Plezalci so se tokrat precej namučili, saj so jim pripravili kar 10 balvanskih problemov, ki so bili vse prej kot lahki.

Tekme so se udeležili trije člani Plezalnega kluba Laško; v soboto je nastopal ciciban Jan Medved, ki je na svoji drugi tekmi za državno prvenstvo zasedel odlično 11. mesto in tako za dve mesti popravil rezultat s prejšnje tekme. V nedeljo pa sta svoje moči merila brat in sestra Unuk - Tim si je s 3. mestom znova priplezal stopničke pri starejših dečkih, Anja je bila 7. med kadetinjami. 

S to tekmo se je zaključil prvi del sezone, plezalci imajo sedaj "počitnice", ki jih bodo izkoristili predvsem za treninge v naravnih plezališčih in priprave v tujini, avgusta pa štartamo naprej - s tekmo, ki jo organiziramo Laščani (člani PK Laško - spočijte si na dopustu, da boste polni elana pomagali pri organizaciji!Tongue out).

Celotni rezultati so na voljo tukaj.

Zadnja sprememba ( torek, 22. junij 2010 )
 
MATEJA IN TIM V LAŠKEM BILTENU
Naša uspešna plezalca Mateja Hohkraut in Tim Unuk sta si "priplezala" novički v Laškem biltenu, ki je dostopen tudi na internetu (stran 37).
Zadnja sprememba ( torek, 22. junij 2010 )
 
TIM UNUK- najmlajši Slovenec s smerjo 8B+
dscf0829Nekako dolgo je dozorevala ideja, da bi Tim poskušal podreti že kar nekaj let star rekord Blaža Ranta in da bi s 13 leti postal namlajši Slovenec, ki je splezal smer težavnosti 8b+. No, ideja je seveda premalo za tako velik uspeh, zato se je pri vseh treningih čutil še nekakšen dodaten zagon, nekaj več, kar bi pripomoglo k željenemu cilju. Dva dni in eno popoldne, pameten nasvet Klemna Vodlana, okoli 20 poskusov, ter idealno vreme v Mišji peči so pripomogli, da je 31. maja pozno popoldan, po končanem pouku, splezal tako željeno in verjetno v sanjah večkrat preplezano smer Missing link z oceno 8b+. Da je bila mera prav zares polna je še isti dan v drugem poskusu splezal smer Chiquita z oceno 8a..
Prvi komentarji: ja končno- vedel sem, da to lahko naredim- kaj bova pa sedaj plezala?
TIM: Občutki ob dosegu cilja biti najmlajši Slovenec s smerjo 8b+ so fenomenalni. Nikoli si nisem mislil da bom v tako kratkem času po prvi smeri 8b(Karies) uspel še s težjo. Prva misel, ko sem vpel sidrišče je bila, da mi sedaj ne bo potrebno še enkrat v smer. Missing link je res super smer s težkima detajloma, ki ti sproti pobirata moč- super!dscf0994
Zadnja sprememba ( torek, 01. junij 2010 )
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 78 od 114