OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
MATEJA HOHKRAUT PRESENETILA FAVORITINJE

matejalog 8. in 9. maja je potekala v Logu pri Brezovici prva letošnja tekma za državno prvenstvo v balvanskem plezanju za vse kategorije. Udeležilo se je je skupaj 239 tekmovalcev, med njimi tudi 3 tekmovalke in 2 tekmovalca iz našega kluba. Tekma je bila odlično organizirana, le v soboto je nekoliko nagajalo vreme, kar pa plezalcev ni pretirano motilo, ker je bilo prizorišče pokrito.

V kategoriji članic, kjer tekmuje Mateja Hohkraut, je bila udeležba vrhunska, saj so nastopile vse najboljše slovenske tekmovalke, ki krojijo tudi svetovni vrh: Katja Vidmar, Maja Vidmar, Natalija Gros in Mina Markovič. Po dopoldanskih kvalifikacijah se je v večerni finale uvrstilo 8 najboljših, med njimi Mateja s petim rezultatom. Finalni balvanski problemi, ki jih je spremljala tudi TV Slo, so bili izredno težki, saj nobeni plezalki ni uspelo preplezati vseh štirih. Na koncu se je zmage s tremi osvojenimi vrhovi veselila Mina Markovič, z dvema vrhovoma pa je odlično drugo mesto osvojila Mateja, kar je njen do sedaj največji uspeh med članicami, saj je ugnala tako Natalijo, kakor tudi sestri Vidmar.

Veselje Mateje in njenega trenerja Aleksandra, ki za treninge žrtvuje veliko svojega prostega časa, je bilo nepopisno. Dokazala sta, da sta pravi team in napovedala ostalim tekmovalkam, da bodo morale v bodoče nanjo najresneje računati. Bravo!

Ogled filmčka s tekme: DP LOG.

Na svoji prvi tekmi za državno prvenstvo je nastopil tudi ciciban Jan Medved in zasedel odlično 13. mesto. Anja Unuk je bila 5. med kadetinjami, Tim Unuk 6. med starejšimi dečki in Anja Murko 9. med starejšimi deklicami.

Marjan

Zadnja sprememba ( nedelja, 16. maj 2010 )
 
TIM UNUK - ZMAGOVALEC VZHODNE LIGE
timskupnoS tekmo na Ravnah se je zaključila letošnja Vzhodna liga. Nastopilo je 5 tekmovalcev PK Laško; najbolje sta se odrezala Tim Unuk in Anja Murko, ki sta oba zasedla 2. mesto med starejšimi dečki oz. deklicami. Rok Pražnikar je bil 5., Eva Leskovar 13. in Iva Filipov 19. Po skupaj šestih tekmah, na katerih so nastopali naši plezalci, so za skupno uvrstitev šteli najboljši štirje rezultati. Timov izkupiček je bil kljub eni izpuščeni tekmi dovolj za 1. mesto v skupnem seštevku in tako je postal absolutni zmagovalec. Anja Murko, ki prav tako ni nastopila na vseh tekmah, je bila odlična 2., Rok Pražnikar 5., Gregor Pungeršek 10., Eva Leskovar 13., Iva Filipov 24. in Stella Tretnjak 33. z le dvema nastopoma.
 
Čestitke tekmovalcem in vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je bila letošnja Vzhodna liga znova organizirana na zelo visokem nivoju in z rekordnim številom nastopajočih.
 
Rezultati: Ravne, skupno.
 
(Vir  slike: www.climbers.si)
Zadnja sprememba ( četrtek, 06. maj 2010 )
 
VZHODNA LIGA - MOZIRJE IN TRBOVLJE

anjatrbovlje Naši najmlajši so po uspešnem začetku pogumno nadaljevali na tekmah Vzhodne lige. Tako v Mozirju kot tudi v Trbovljah je bila odlična Anja Murko, ki je na obeh tekmah do vrha preplezala vse smeri in tako zmagala v kategoriji starejših deklic. Tim Unuk v Mozirju zaradi reprezentančnih obveznosti ni nastopil, raztural pa je v Trbovljah in tudi on stopil na najvišjo stopničko pri starejših dečkih. Rok Pražnikar je bil na obeh tekmah 6., na žalost je bil v Trbovljah le malenkost oddaljen od 2. mesta in s tem svojega najboljšega rezultata - po prvi smeri je bil na tretji, nato odlično plezal tudi drugo smer in opravil z najtežjim delom, žal pa mu je le dva giba pod vrhom spodrsnilo in "odneslo noge", kar je pomenilo padec. Nastopili so še Gregor Pungeršek (9. in 10. mesto), Eva Leskovar (14. in 8. mesto), Iva Filipov (21. in 17. mesto) ter na eni tekmi Stella Tretnjak (24. mesto).

Čestitke!

Rezultati: Mozirje in Trbovlje.

(Vir slike: www.climbers.si)

Zadnja sprememba ( četrtek, 06. maj 2010 )
 
NADALJEVANJE VZHODNE LIGE

ptuj Prejšnji vikend je bil za naše najmlajše tekmovalce plezalsko precej naporen, saj so imeli kar dve tekmi; eno v soboto in drugo v nedeljo. Najprej smo se odpeljali v Slovensko Bistrico, naslednji dan pa nas je čakala stena na Ptuju. Laška ekipa je bila tokrat številčnejša, tekmovalo je šest plezalcev v štirih kategorijah. V Bistrici je bil najuspešnejši Tim Unuk z zmago pri starejših dečkih, tokrat je prepričljivo ugnal vso konkurenco in sam stopil na najvišjo stopničko. Nekoliko slabše je bilo na Ptuju, kjer je zasedel sicer zavidanja vredno 3. mesto, vendar je bil po tekmi verjetno kar malo razočaran, saj se zaveda, da zmore višje. Odlično se je odrezal tudi ciciban Rok Pražnikar s 3. mestom in svojimi prvimi stopničkami na Ptuju, le mesto slabši je bil na sobotni tekmi. Anja Murko se je udeležila le tekme v Bistrici in bila 2. pri starejših deklicah, mlajši deček Gregor Pungeršek je bil obakrat 7., Eva Leskovar pa je zasedla 14. in 10. mesto pri cicibankah. V soboto je na svoji prvi tekmi nastopila naša najmlajša tekmovalka Stella Tretnjak, ki je zelo perpektivna plezalka, žal pa se še nekoliko boji plezanja na visokih stenah. Oblubila je, da bo kmalu tudi ona razturala! Čestitke še Niku Goleju za zmago na Ptuju, sicer plezalcu celjskega kluba, ki pa ob petkih trenira v Laškem in je že "na pol naš" Laughing.

Rezultati: Sl. Bistrica in Ptuj.

Zadnja sprememba ( četrtek, 25. marec 2010 )
 
ZMAGA TIMA NA 1. TEKMI VZHODNE LIGE, EVA ODLIČNA 7.

tim_ribnica V soboto, 13.3.2010, se je v Ribnici na Dolenjskem odvila prva tekma letošnje Vzhodne Lige. Naš klub sta tokrat žal zastopala le dva tekmovalca, oba pa sta nastopila zelo dobro. Tim Unuk je v kategoriji starejših dečkov prepričljivo in brez večjih težav opravil z obema "kvalifikacijskima" smerema, nato pa zadržal še zadnji oprimek v superfinalni smeri in si tako priplezal 1. mesto v močnejši skupini tekmovalcev. Vendar pa so tokrat postavljalci očitno postavili nekoliko prelahko smer, saj Tim ni bil edini superfinalist z doseženim vrhom, tako da si je najvišjo stopničko na koncu razdelil. Eva Leskovar, naša druga tekmovalka, je po lanskoletni prvi sezoni na tekmah celo leto pridno trenirala in dokazala, da lahko letos nanjo še računamo. Zasedla je odlično 7. mesto pri cicibankah, z nekoliko več sreče pa bi lahko bil ta rezultat še boljši. Pa naslednjič!

Čestitke!

Celotne rezultate si lahko pogledate na spletni strani Vzhodne lige.

Zadnja sprememba ( petek, 19. marec 2010 )
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Naprej > Konec >>

Rezultati 79 - 84 od 114