OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
O klubu
ZAKLJUČEK PDF Natisni E-pošta
aquaroma Letos smo se v klubu odločili, da bomo poletni del sezone in konec šolskega leta zaključili že v ponedeljek z dvema malo drugačnima "treningoma". Tako smo se v petek namesto v telovadnico odpravili na bazen Aqua Roma v Rimske Toplice. Zjutraj smo še nekoliko s strahom gledali v nebo in upali, da nas ne bo presenetila kakšna nevihta, vendar smo tokrat imeli srečo.
 
Ob dogovorjeni uri se nas je zbralo presenetljivo veliko, tako otrok kot tudi staršev, vsi (razen neresnih izjem) pa smo imeli oblečene zelene klubske majice, kot smo se prehodno dogovorili. Res smo bili prave face. Na blagajni se nismo dolgo zadržali, saj nas je gospa Maja iz Aqua Rome "častila" z brezplačnim vstopom, za kar se ji najlepše zahvaljujemo. Tako smo le nekaj minut kasneje že poskakali v vodo - plavalci v večji bazen, nepravalci pa so si raje privoščili nekoliko plitvejšega. Mislim, da ni potrebno posebej poudarjati, da v bazenu plavanje ni bilo na prvem mestu (čeprav so nekateri pogumno sneli rokavčke in sami odplavali kar nekaj širin). Pa saj nismo mi krivi, da je "špricanje", "tunkanje", lovljenje in skakanje tako zabavno! Smile Kmalu smo zasedli tudi tobogane in navdušeno noreli, dokler se sonce ni skrilo za hrib. Že precej utrujeni in lačni smo se hitro preoblekli ter si za konec privoščili pico in sok. Še preden je natakar družinske pice dobro postavil na mizo, jih skoraj ni bilo več, zato smo sestradani počakali na drugo "rundo", ki pa je zdržala nekoliko dlje. Pred odhodom domov so otroci izkoristili še zadnje minute in zasedli igrala ter trampolin. Bilo je res super in žal je lahko vsem, ki niso utegnili priti.

Pravi plezalni zaključek pa smo imeli v ponedeljek; Mateja in Aleksander sta postavila nekaj novih smeri in balvanov, v katerih so se pomerili naši najmlajši. Razvrščeni so bili v tri starostne skupine. Otroci iz prve in druge skupine so plezali vsak po dve smeri, Jan, Nik in Martin pa so se za spremembo spoprijeli z balvani, kar je "tekmo" še popestrilo. Vsi so se maksimalno potrudili in dali res vse od sebe, kaj tudi ne, saj je bila telovadnica polna navdušenih staršev, bratov, sester in ostalih sorodnikov, ki so bili res glasni navijači (takšnega navijanja ni niti na tekmah državnega prvenstva!). Bravo naši!

Rezultat tokrat ni bil pomemben, želeli smo predvsem, da se otroci naplezajo in staršem pokažejo svoj napredek. Bistveno je bilo, da smo se družili v tako velikem številu, nasmehi na obrazih otrok pa so nam potrdili, da je bila odločitev prava. Na koncu je bil za svoj trud na treningih vsak tudi nagrajen z diplomo in darilno vrečko, vsi pa smo se tudi nekoliko posladkali.

Upam, da ste se imeli lepo in da se septembra zopet vidimo.

Lepe počitnice,
Marjan

Nekaj fotoutrinkov s kopanja pa v fotogaleriji.

Zadnja sprememba ( torek, 12. julij 2011 )
 
TIM V EDINBURGHU ODLIČEN 5. PDF Natisni E-pošta
Tim Unuk je pretekli vikend v Edinburghu nastopil na letošnji prvi tekmi evropske mladinske serije v težavnosti, kjer je v kategoriji "Youth B" zasedel odlično 5. mesto.

Čestitke!
Zadnja sprememba ( sreda, 25. maj 2011 )
 
MATEJIN PLEZALNI MAJ PDF Natisni E-pošta

V letošnji sezoni se je Mateji uspelo prebiti v slovensko člansko reprezentanco in nastopiti na njeni prvi tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju. Reprezentančne priprave za tekmo na Logu so poleg treniranja na domači steni v Laškem in v sosednjih državah obsegale še februarski obisk plezalnih centrov v Švici in marčevsko potepanje po Franciji ter redne reprezentančne treninge, ki so potekali 2x tedensko v različnih krajih po Sloveniji. Mateja je kazala dobro formo, saj se je večkrat enakovredno kosala z ostalimi reprezentantkami in navdušeno je odštevala dni do datuma tekme, kjer pa se žal ni izšlo po njenih željah. Prvi balvan je namreč splezala "šele" v tretjem poizkusu in kljub temu da je imela osvojenih dovolj vrhov in bonusov za polfinale, se ji je ta na žalost izmuznil. Razočaranje je bilo veliko, ne toliko zaradi samega rezultata kot zavedanja, da ji ni uspelo pokazati vsega, kar zmore. Ampak priložnosti bo še dovolj, saj je bil to njen debi na svetovnem pokalu v članski konkurenci.

Matejo in Alexa rezultat ni vrgel iz tira in pridno nadaljujeta s treningi. Sklenila sta, da se je potrebno udeleževati čim več tekem, na katerih lahko "plezata" raznolike balvane, ki Mateji omogočajo pridobivanje novih izkušenj. Tako sta se v soboto odpravila v Kobarid, kjer je potekal že 4. Outdoor show. V kvalifikacijah ni bilo posebnih težav, saj je edina osvojila osem vrhov na devetih balvanih in tako zvečer štartala s prvega mesta. Finale je potekal v fantastičnem vzdušju (veliko gledalcev, živa glasba, odlični napovedovalec) na lepih in težkih balvanih. Mateja je dosegla tri vrhove, kar je zadostovalo za zmago, čeprav z Alexom nista bila popolnoma zadovoljna s plezanjem. Pa vendar je bila zmaga majhen obliž na rano iz Loga, ki se še vedno ni popolnoma zacelila.

Zadnja sprememba ( sreda, 25. maj 2011 )
 
LAŠČANI DOMOV ODNESLI KAR ŠTIRI POKALE PDF Natisni E-pošta

vzhod11 Po sedmih izpeljanih tekmah se je letošnja Vzhodna liga zaključila 17.04.2011 v Ravnah na Koroškem, kjer so bili podeljeni tudi pokali za skupne uvrstitve, ki so združevale najboljših pet rezultatov. Naši plezalci so se v nedeljo znova borili po najboljših močeh in dosegli naslednje uvrstitve: starejši deček Tim Unuk in ciciban Nik Golej sta bila 2., ciciban Rok Pražnikar 4., starejša deklica Anja Murko pa je zasedla 5. mesto. V kategoriji najmlajših so nastopili še Martin Grešak (17. mesto), Ambrož Romih in Alina Brižič (19. mesto) ter Aleks Brižič (22. mesto).

V skupnem seštevku pa se je na najvišjo stopničko povzpela Anja Murko, srebrna sta postala Tim Unuk in Nik Golej, Rok Pražnikar pa je s tretjim mestom prejel svoj prvi pokal. Martin Grešak je bil 12., Ambrož Romih 15., Aleks Brižič 19., Liza Novak in Alina Brižič sta s tekmo manj zasedli 20. in 28. mesto, Enej Odžič pa je le z eno uvrstitvijo sezono končal na 35. mestu.

Otroci so v letošnjem letu pokazali velik napredek, predvsem pri cicibanih in cicibankah nas je zastopalo kar nekaj začetnikov, ki na treningih iz dneva v dan napredujejo in so dokazali, da lahko v prihodnjih sezonah nanje resneje računamo.

Čestitke!

Celotni rezultati (Ravne): klik.
Skupni rezultati: klik.

Zadnja sprememba ( četrtek, 05. maj 2011 )
 
SVETOVNI POKAL V BALVANSKEM PLEZANJU LETOS PRVIČ V SLOVENIJI PDF Natisni E-pošta

reprezentanca Letošnje leto se bo v slovensko plezalno zgodovino zapisalos prvo tekmo za svetovni pokal v balvanskem plezanju, ki se bo odvijala 7. in 8. maja na Logu priBrezovici, Slovenijo pa bo zastopalo dvanajst tekmovalcev, ki so se javnostiprvič predstavili v petek, 01.04.2011, na prireditvi »Test with the best«, kise je zgodila v ljubljanskem Urban Roofu. Veseli in ponosni smo, da se je vekipo uspelo prebiti tudi članici našega kluba Mateji Hohkraut, ki je s tem postalaprva laška tekmovalka, ki bo nastopila na tekmi svetovnega pokala v balvanskemplezanju.

Naši plezalci že nekaj mesecev pridno trenirajo, da bi bili nadomačem prizorišču kar najbolje pripravljeni. Poleg rednih skupnih treningov poSloveniji so se februarja odpravili na trening-kamp v Švico, kjer so treniraliskupaj s švicarsko reprezentanco, marca »fajtali« v francoskem Fontainebleau-ju skupaj s Francozi in Avstrijci, le dan po velikem dogodku v Ljubljani pa so nadomačih stenah že gostili Švicarje, s katerimi so trenirali na tekmovalni stenina Logu, v Urban Roofu, Prestranku, Šempetru pri Novi Gorici, v ponedeljekpa so se od njih poslovili še s treningom v Divači.

Več informacij o tekmi je na voljo na spletni strani www.worldcuplog.com, poročili in fotke spetkovega dogodka v Ljubljani ter skupnega treninga s Švicarji v Šempetru (kjer so imeli tudi tekmo) pa sta dostopnitukaj: Ljubljana, Šempeter.

Se vidimo na Logu!

(Vir fotke: www.des.si)

Zadnja sprememba ( četrtek, 05. maj 2011 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 54 od 114