OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Tekmovalci
POSTAL SEM DRŽAVNI PRVAK PDF Natisni E-pošta

timdp1 4. 12. 2011 se je odvijala zadnja tekma državnega prvenstva v težavnostem plezanju za leto 2011/2012 v kategoriji starejši dečki. Pred samo tekmo ni bilo večjih pritiskov, saj sem že postal državni prvak. Vseeno nisem nič taktiziral, plezal sem, kakor znam. Smer je bila najtežja od vseh v letošnjem državnem prvenstvu, tako da sem moral kar pošteno stisniti. Trudtimdp3 se je poplačal in končal sem državno prvenstvo z zmago ter upravičil naziv državni prvak. Občutki so bili neverjetni, saj sem to postal prvič v svoji že 8-letni karieri. 

Letos ni bilo veliko časa za trening v skali zaradi napornega urnika tekem (evropske mladinske  serije, mladinsko svetovno prvenstvo ter državno prvenstvo), zato grem za novoletne počitnice v Sperlongo na krajši oddih od tekmovalnega vrveža. Za to sezono bi se posebej rad zahvalil trenerju (očetu) Francu Unuku in celi družini za podporo ter vsem drugim, ki so mi kaj omogočili.

Lp

Tim Unuk

timdp2

timdp4

Zadnja sprememba ( petek, 23. december 2011 )
 
TIM OSVOJIL 2. MESTO V EVROPI PDF Natisni E-pošta

srebrna-medalja--tim-unuk Prejšnji teden se je s finalno tekmo končala evropska mladinska serija, v kateri je Tim osvojil skupno 2. mesto. Po končanem svetovnem prvenstvu ni bilo nič časa za počitek, ker so nas čakale naporne tekme državnega prvenstva in še dve tekmi evropske mladinske serije.   

Po svetovnem nas je pot peljala v Trbovlje na tekmo državnega tim-v-smeriprvenstva, kjer Tim osvoji 2. mesto, Anja pa 6. mesto. Sledi kar nekaj treningov na velikih stenah v Avstriji in Šmartnem. V vsakem primeru se obrestujejo Timu, ki na naslednji tekmi v Tržiču doseže zmago, Anja pa se uvrsti na solidno 8. mesto. Zadnja tekma DP v jesenskem sklopu se je odvila na Podnu v Škofji Loki, kjer Tim prizna premoč Anžeta in osvoji odlično 2. mesto, Anja pa zopet osvoji 6. mesto. Stena na Podnu ni visoka, smer je bila postavljena izrazito bolderaško, tako da je bilo Timu že pred tekmo jasno, da ima zelo malo možnosti za zmago.

V praznikih izkoristimo dva dni za uživanje v Mišji peči. Tim se kot zmeraj spusti v težke probleme, a kaj kmalu ugotovi, da je leto posvetil rezultatom na plastiki in da bo rabil malo več uvajanja v kamnitih smereh. Kljub vsemu spleza nekaj smeri težavnosti 8a in 8a+, tako da si napolni potrebo po svobodi plezanja. Odloči se tudi za nov projekt, za katerega lahko rečem, da je optimističen, in da je Tim kar uspešen v njem.

tim-unuk-podelitev Zaključna tekma pokala Alpa Adria se je konec meseca odvijala v Zagrebu, kjer Tim osvoji tim-unukskupno 1. mesto, Anja pa 6. 

Sledi tekma z reprezentanco v Pau v Franciji, kjer po odličnem plezanju v kvalifikacijah naredi v finalu napako in osvoji 5. mesto. 

Vsak plezalec ima cilj, da se pred domačo (slovensko) publiko pokaže kar v najboljši luči. Tako so se začele intenzivne priprave na domači bolderci in v Šmartnem. Do finalne tekme v Kranju je bilo potrebno obdržati odlično formo. Za trening izkoristiva bolder tekmo na sejmišču v Zagrebu, kjer Tim prepleza vseh 20 balvanov in si na koncu deli 1. mesto.

V Kranju na finalu EYS že kar v prvi smeri pokaže, da ima resne namene krojiti sam vrh in doseže vrh. V drugi smeri pade malo pod vrhom in osvoji drugo startno pozicijo za finale. V nedeljskem finalu pokaže odlično formo in osvoji 2. mesto na tekmi in kot se kasneje pokaže tudi 2. mesto v skupnem seštevku. S tem postane najboljši Slovenec v skupnem seštevku med vsemi mladinskimi kategorijami. Anja v istem času nastopi na Svetovnem prvenstvu v plesu in s svojo skupino doseže 22. mesto.

Malo Timove statistike:

- 2. mesto skupno v Vzhodni ligi.
- Na tekmah Evropskega pokala je osvojil 2., 3., 4. in 5. mesto in skupno osvojil 2. mesto.
- V pokalu Alpe Adria (4. tekme) je osvojil skupno 1. mesto.
- Na svetovni mladinski lestvici, kjer štejejo rezultati dveh let, pa je osvojil 3. mesto.


Franc Unuk

Zadnja sprememba ( sobota, 03. december 2011 )
 
10. MESTO TIMA UNUKA NA SVETOVNEM PRVENSTVU PDF Natisni E-pošta

sp Konec meseca avgusta se je v Imstu  na avstrijskem Tirolskem že četrtič odvijalo mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju. V slovensko reprezentanco se je skozi številne treninge in primerjave s tekmovalci svoje starostne kategorije uvrstil tudi Tim Unuk iz Povčena, sicer član Plezalnega kluba Laško. Skupaj s še 17 mladimi Slovenci, ki so se uvrstili v reprezentanco, so se pomerili v treh kategorijah – mladinci, kadeti in starejše deklice in dečki, za katere je nastopal tudi Tim. zaceteksmerinasp

Vsi so se najprej podali v kvalifikacije, kjer se pleza po sistemu na "flash",  torej brez izolacijske cone. V začetku tekmovanja preizkušene legende športnega plezanja demonstrirajo smer za vsako kategorijo, nato pa tekmovalci lahko gledajo plezanje tistih, ki so na vrsti pred njimi. Vsakdo pleza dve smeri, s tem, da pri drugi smeri vrstni red nastopov zamenjajo. Smeri v kvalifikacijah potekajo skoraj do vrha stene v Imstu, ki je visoka kar 22 metrov. Težave so skoncentrirane v nekaj zadnjih metrih, zato je potrebno imeti kar precej vzdržljivosti in koncentracije do konca smeri. 

Na svetovnem prvenstvu je nastopalo 650 mladih športnih plezalcev in plezalk iz 50 držav. V Timovi  najštevilčnejši kategoriji je v kvalifikacijah nastopilo kar 85 tekmovalcev, ki so se borili za 25 mest, ki so vodila v polfinale tekmovanja.  

Prvo kvalifikacijsko smer je Tim pričel nekako spoštljivo, tudi zaradi pomembnosti sp2prvenstva, ki se ga je prvič udeležil. Par oprimkov do vrha ga je po prvi smeri uvrstilo na odlično 17. mesto. Že popoldne so pričeli z drugo kvalifikacijsko smerjo. Trema je popustila, v glavi je ugotovil, da je konkurenčen vsem ostalim in 8. mesto v drugi kvalifikacijski smeri ga je uvrstilo na skupno 13 .mesto kvalifikacij. S tem je tudi izpolnil normo za nastop v polfinalu, kjer pa se že pleza na pogled, kar pomeni, da se tekmovalci ne smejo več gledat. Sledi dan počitka in čas za obnovitev moči. Sobotno polfinale je pričel s trinajstega mesta. Zares odlično plezanje je ustavila njegova napaka, ko je napačno ocenil s katero roko naj prime oprimek. 10. mesto je pisalo na semaforju ob njegovem rezultatu, kar je pomenilo, da je na njegovem prvem svetovnem prvenstvu osvojil 10. mesto na svetu v kategoriji starejši dečki, hkrati je bil najboljši Slovenec v tej kategoriji in nenazadnje osvojil peti najboljši rezultat v slovenski reprezentanci, ki je na tem prvenstvu osvojila dva naslova svetovnih prvakov. 

sp1 Tim je bil s svojo uvrstitvijo zelo zadovoljen, vendar ga je malo tudi dajala nejevolja, saj se mu je finale, kjer se uvrsti osem najboljših tekmovalcev izmuznilo iz rok za samo en oprimek ali dve mesti.  Zavedal se je, da je bil s svojo formo na tem prvenstvu v družbi najboljših. V uteho mu je ostalo, da je pred njim še  nekaj prvenstev najvišjega ranga.

Poudariti moram, da ves ta uspeh in zadovoljstvo ob odličnem rezultatu ni prišel slučajno, še manj pa, da vse skupaj ni po juhi priplavalo, kot si nekateri predstavljajo. Štirikrat tedensko trening na mali plezalni steni osnovne šole Laško je postalo že stalnica v življenju mladega plezalca. Ker v bližini ni velikih plezalnih sten, sva tudi stalno navzoča v velikih plezalnih centrih v Avstriji, predvsem v Wolfsbergu in v Judenburgu, kjer sva zadnji teden pred svetovnim prvenstvom dvakrat dnevno pilila formo do potankosti. Šele dobro pripravljen in dobro motiviran tekmovalec, ki ima jasno postavljene cilje, lahko poseže po najvišjih mestih.

Športno plezanje pa je šport, ki ne pozna polovičarstva. Že prvi dan po svetovnem prvenstvu je pričel s treningom, ki se mu je obrestoval na tekmi Alpe Adria v Judenburgu, kjer je zasedel prvo mesto, in na tekmi državnega prvenstva v Trbovljah, kjer je dosegel drugo mesto. Sedaj pa si bo za užitek - kot reče - privoščil malo skalnega plezanja, kjer bo poskusil splezati še kakšno smer z oceno 8b ali višje. Novembra pa nadaljevanje na evropskih tekmah s ciljem, da bo nastopil v finalu.


Franc Unuk

Zadnja sprememba ( četrtek, 29. september 2011 )
 
URNIKI PLEZANJA 2011/2012 PDF Natisni E-pošta
Objavljeni so novi URNIKI plezanja v šolskem letu 2011/2012. Se vidimo!
Zadnja sprememba ( sobota, 10. september 2011 )
 
3. MESTO TIMA NA EVROPSKI TEKMI V IMSTU PDF Natisni E-pošta

imst-2 V nedeljo, 14. avgusta, se je v Imstu v Avstriji končala tretja tekma Evropske mladinske serije. Ker se mladinska reprezentanca Slovenije ni udeležila druge tekme v Bolgariji, so bila pričakovanja pred tekmo negotova. Glede na to, da jepodelitev-imst Tim na prvi tekmi EYS osvojil peto mesto, je  začutil veliko odgovornost in hkrati vzpodbudo za še boljše delo. Intenzivnost in motivacija na treningih sta se povečala, hkrati pa tudi pričakovanja po visoki uvrstitvi. Ker pa je forma po tednu dni čofotanja po morju kar precej padla, sva se odločila za intenziven štiridnevni trening v plezališču Judenburg v Avstriji. Kasneje se je ta odločitev izkazala kot najboljša rešitev. Pred odhodom na tekmo sem mu glede na odlično plezanje, ki ga je prikazoval, namignil na finale. Njegov odziv (samo to) pa mi je povedal še kaj več. V trenutku sem vedel, da je tudi motivacijsko pripravljen za vrhunske rezultate. Prepričan sem bil, da si je zastavil najvišje cilje. V kvalifikacijah tekme je v prvi smeri dosegel vrh skupaj še s štirimi tekmovalci. Druga smer je bila mogoče malo lažja, ni mu delala težav in tako se je v finale uvrstil z dvema vrhovoma.  

Nedeljski finale z desetimi finalisti Tim maksimalno izkoristi in z odličnim plezanjem doseže 3. mesto imst3 ter svojo najboljšo uvrstitev na tekmah Evropske mladinske serije in kot se kasneje izkaže tudi najboljšo klubsko uvrstitev na tekmah tako visokega ranga. Da uvrstitev, forma in delo niso le muha enodnevnica, je pokazal že v mesecu maju, ko je v plezališču Mišja peč splezal smer Strelovod (8c), postavil najboljšo klubsko uvrstitev še za stopničko višje in istočasno postal že drugič zapored najmlajši Slovenec s preplezano smerjo 8c.

V torek, 23. avgusta, odhaja Tim na mladinsko Svetovno prvenstvo, ki se bo odvijalo v Imstu v Avstriji. Dokončno »piljenje« forme sva zopet opravila v najini že kar domači pripravljalni bazi v Judenburgu. Trdo delo se je že na treningu obrestovalo s smerjo 8a+, kar je njegova doslej najtežja preplezana na plastiki. 

tim-imst Pričakovanja pred svetovnim prvenstvom:
- odplezati vse smeri
- uživati v plezanju
- spoznavati nove prijatelje
- nabiranje izkušenj in
- uvrstitev (PUSTIMO SE PRESENETITI)


Franc Unuk


(Vir fotografij: FB profil Slovenija junior climbing team)
Zadnja sprememba ( ponedeljek, 22. avgust 2011 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 37 - 45 od 114