OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Tekmovalci
PLEZALNI TABOR 2009 (BOHINJ) PDF Natisni E-pošta

04082009595 Tabori so zagotovo ena izmed boljših stvari, ki jih doživimo skupaj, saj je teden v naravi nekaj popolnoma drugačnega kot treningi v telovadnici. Vedno je poln smeha in dobre volje, zabavnega druženja ter zanimivih izkušenj. Otroci so bili tudi tokrat super, pridni in ubogljivi, tistih nekaj nesporazumčkov pa bomo ob lepih spominih hitro pozabili. Bohinj se je znova izkazal za pravo odločitev; kopanje v jezeru je za marsikoga posebno doživetje, ki se ga rad še dolgo spominja. Plezanja je bilo letos nekoliko manj, saj nam je kar dva dni nagajalo vreme, kljub temu pa se je ogromno dogajalo.
Ob osmih zjutraj smo krenili iz Laškega z velikim kombijem, v katerega smo brez posebnih težav spravili ogromne kupe naše prtljage, v Celju pobrali še Gregorja in oddrveli proti Bohinju. Vožnja je hitro minila, že med potjo pa smo šteli kapljice in upali, da bomo dežju ubežali. Šotore smo na srečo postavili tik pred hudim nalivom, tako da smo se lahko skrili pod streho. Nekateri so igrali Enko, Črnega Petra ali Človek, ne jezi se, drugi pa smo takoj "navalili" na tarok. Z Rokom ga namreč obožujeva, zato sva se hitro strinjala, da ga bova naučila igrati tudi ostale, ki si to želijo. Gregor, Patrik in Lan so bili za stvar, pridno so se učili in na koncu odigrali nekaj kar dobrih iger (hja, tudi premagali so naju...). Kasneje se nam je pridružil še Jan, ki je igro prav tako hitro razumel. Ker dež ni in ni ponehal tudi ponoči in naslednje dopoldne, smo sklenili, da je zabušavanja v šotorih dovolj in se odpeljali na bazen, spotoma pa Stelli kupili še kopalke, da se nam je lahko pridružila v vodi. Bilo je super, plezali smo na njihovi majhni steni ob robu bazena in ostalim pokazali, kako se pride na vrh, nekateri so uživali na toboganih, Lan je pridno izvajal salto obrat in mu do pravilne izvedbe ne manjka več veliko, predvsem Patrika in Gregorja pa smo tudi dobro "natunkali". Ob odhodu iz bazena nas je končno pozdravilo sonce, zato smo se popoldne odpravili do slapa Savice. Navdušeno smo šteli stopnice, ki vodijo do njega; naj bi jih bilo 553, žal pa nikomur ni uspelo priti do te številke (verjetno so se zmotili... mi že vemo, kaj delamo Laughing). Hoja, hrana, tuširanje in spanje ter lepa sončna sreda - končno plezanje! Že zjutraj smo bili v plezališču Bohinj in se kasneje prestavili še Pod skalco, kjer so prav vsi dosegli vrh v eni izmed smeri (Stella in Jan sta bila verjetno prvič tako visoko, za kar jima vsi res čestitamo). Popoldne smo se kopali v jezeru in ugotovili, da sploh ni tako hudo, čeprav je voda precej mrzla. Sledil je še pohod okoli jezera in utrujeno smo popadali v šotore. Četrtek je prišel kar prehitro; zajtrk, plezanje, kopanje, tokrat smo obiskali tudi visoko skakalnico, nekateri pa odplavali na drugo stran jezera, vendar tu ne bom zgubljala besed, saj sta te dogodivščine podrobneje opisala Rok in Gregor. Sledilo je še petkovo pospravljanje, plezanje v Škofji Loki, pica in coca-cola ter povratek proti domu. Vsi smo se strinjali, da bi naše druženje podaljšali še za kakšen teden, saj smo se imeli res odlično. Verjetno nihče ne bo pozabil Patrikovih zlikanih las in skuštranega Gregorja (hehe, šli smo se tudi frizerje), odlične hrane ter naaaaaaaaaaaaaaaaajboljših igral (vsi skupaj se zahvaljujejo predvsem Roku, ki nas je poganjal tako hitro, da so nas nevoščljivo gledali vsi otroci v kampu). Skratka - komaj čakamo naslednje leto!

Mateja


Ko sem prebral celoten odstavek pravzaprav nimam kaj dodati. Skupina je bila zelo homogena, nekateri prvič v šotorih, tako da lahko naše mlade plezalce samo pohvalim. Kljub slabemu vremenu v začetku tedna nam je uspelo sestaviti tri plezalne dni, tako da smo dosegli osnovni cilj plezanja v skali. Ob vseh dodatnih dogodivščinah si bomo tabor 2009 ohranili v res lepem spominu.

Mitja


Fotke so v fotogaleriji, otroci pa so napisali:

Patrik (11 let): "Na taboru sem se imel super, naučil sem se igrati tarok in je res zelo zanimiva igra. Pojedel sem veliko kruha in Nutelle, zanimivo se je bilo kopati v jezeru, "tunkati" na bazenu in spati v šotoru."

Eva (9 let): "To je bil moj prvi plezalni tabor, zato nisem točno vedela, kaj naj pričakujem. Čeprav je prva dva dneva deževalo, je bilo vseeno super. Šli smo peš okoli jezera, bili na bazenu in pri slapu Savica ter plezali. Pomivala sem tudi posodo in ugotovila, da spanje v šotorih ni prav nič strašnega."

Gregor (12 let): "Na taboru je bilo super, dogajalo se je veliko, odločil pa sem se, da bom opisal dogodek, ki mi bo verjetno še dolgo časa ostal v spominu. Bilo je lepo in vroče popoldne ter mrzlo jezero, zato bi se vsak strinjal z mano, da kopanje v tem trenutku res prija. Ker pa mi "namakanje" ni po volji, sva se z Matejo odločila odplavati na drugo stran. Ko sva že skoraj odkorakala v vodo, se nama je pridružil še Lan in skupaj smo pogumno zaplavali proti nasprotnemu bregu. Bilo je precej mrzlo in tudi nekoliko naporno, zato si je Lan ob prihodu na drugo stran zaželel počitka, midva pa sva s težkim srcem odracala iz vode, saj sva vedela, da bo ponoven skok vanjo zahteval veliko dobre volje. Imela sva prav, saj je zunaj postalo res mrzlo, zato smo sklenili, da se vrnemo peš. Sposodili smo si telefon in sporočili naše namene, da jih v kampu ne bi skrbelo, nato pa smo pogumno zakorakali po gozdni poti. Izkazalo se je za precej bolečo izkušnjo za naše podplate, vendar pa smo se med potjo veliko smejali in je hitro minilo. Ob prihodu nas je že čakal kruh z Nutello, ki smo ga sestradani pojedli. Čeprav sem se takrat sam sebi zdel smešen, se zdaj tega rad spominjam in sem vesel, da sem doživel to zanimivo pustolovščino."

Stella (6 let): "Bilo je fajn, všeč mi je bilo plezanje v skalah in kopanje. Naučila sem se tudi pomivati posodo."

Jan (9 let): "Imel sem se lepo, dobro spal, dobro jedel in pil. Veliko smo plezali, se kopali v jezeru, skakali s skakalnice in prehodili dolgo pot okrog Bohinjskega jezera (10 km)."

Rok (9 let): "Na taboru smo počeli veliko zanimivih stvari, najbolj pa mi je ostal v spominu četrtek, ko smo se šli kopat in skakat v Savo Bohinjko. Tam imajo približno 5-metrsko skakalnico, s katere smo navdušeno skakali v vodo. Čeprav je bila zelo mrzla (pod 20° C), je bil občutek v zraku predober, da bi nam bilo mar za to."

Zadnja sprememba ( torek, 11. avgust 2009 )
 
PLEZANJE NA VRANSKEM PDF Natisni E-pošta
a V soboto popoldne, 9.5.2009, smo se Mitja, Mateja, Lan, Patrik, Eva, Jan, Tim ter jaz odpravili plezat na Vransko, seveda pa ne smemo pozabiti tudi najmlajšega člana odprave, Naja, ki sicer ni plezal, temveč raziskoval okolico. Trening na prostem smo začeli z ogrevanjem, ki ga je vodil Patrik. Nato pa smo obleki pasove, obuli plezalnike in začeli plezati; najprej lažje smeri, nato pa smo se spoprijeli še s težjimi stenami, ki pa so nekaterim delale kar nekaj preglavic. Plezališče je bilo skoraj čisto prazno, tako da smo lahko plezali povsem neovirano. Vsak od nas se je trudil, da bi preplezal kar največ smeri. Vmes smo še malce počivali, kaj popili in polizali kak bonbon, seveda ne med plezanjem. Imena smeri na Vranskem so zelo posrečena in ti veliko povejo o smeri, ki jo plezaš. Najtežje ocenjena se imenuje Peter Klepec, najlažje pa npr. Sneguljčica, Telebajsek... Imeli smo srečo, saj kljub napovedanim nevihtam ni padla niti kaplja dežja in tokrat nam vreme ni pokvarilo dneva. Vse smeri sem plezal z vpenjanjem, kar mi je šlo zelo dobro, saj sem jih preplezal do vrha in le enkrat padel. Ob koncu pa smo vsi hoteli kar najbolj izkoristiti steno ter poskusiti še in še težje smeri. Meni to žal ni uspelo - ko sem hotel splezati še eno težjih smeri, so me prehiteli ostali plezalci iz plezališča. No, tistim, ki zdaj ni uspelo splezati določenih smeri, se mogoče posreči naslednjič. Vsi skupaj pa upamo, da bomo še večkrat odšli na tako zanimive treninge, saj je bil ta eden boljših doslej.
 
Prinesli smo tudi nekaj fotk, žal pa jih ni veliko, saj sta Mitja in Mateja preveč zaposlena z varovanjem zagretih plezalcev Laughing.
 
Gregor
Zadnja sprememba ( sreda, 13. maj 2009 )
 
ZAKLJUČEK VZHODNE LIGE S TEKMO V SL. BISTRICI PDF Natisni E-pošta
V nedeljo, 19.4.2009, se je odvila še zadnja tekma Vzhodne lige, na kateri so tekmovali štirje mladi plezalci iz Laškega. Najboljše mesto je znova osvojil Patrik Maček v kategoriji mlajših dečkov brez licence, kjer je bil je 7. Razlike pa so bile zelo majhne, tako da mu je do višje uvrstitve zmanjkal le še kakšen gib, predvsem v prvi smeri. Kljub nekoliko slabšem plezanju pa je v skupni uvrstitvi zasedel odlično 5. mesto. Med cicibankami je v obeh smereh zelo dobro in borbeno plezanje pokazala Eva Leskovar, žal pa je spet imela nekoliko smole s "seštevkom smeri" in je bila na koncu 17., enak rezultat je dosegla tudi v skupnem seštevku. Glede na to, da Eva trenira šele dobre pol leta, je pokazala zadovoljivo plezanje, predvsem pa veliko volje in motivacije, saj se je udeležila vseh tekem in vedno dala vse od sebe. Med cicibani brez licence je tekmoval Rok Pražnikar, ki tokrat ni pokazal vsega, kar zmore, saj je zasedel 17. mesto, s tem pa si tudi nekoliko pokvaril skupno uvrstitev - bil je 11. Rok je v letošnji sezoni izjemno napredoval, žal pa je dve tekmi izpustil in si tako ne bi smel privoščiti nobene napake, saj je s tem močno vplival na skupni rezultat. Mlajši deček z licenco, Gregor Pungeršek, je bil na tekmi 12., v skupnem seštevku pa dosegel 13. mesto, kar pa ni najbolj realen rezultat, saj je imel letos precej težav z boleznijo in tekmoval le na treh tekmah, štele pa so najboljše štiri.
 
Rezultati s tekme in skupni rezultati so dostopni na spletni strani Vzhodne lige.
 
Čeprav bi rezultati lahko bili še boljši, so letos prav vsi zelo napredovali, kar se močno pozna pri njihovem plezanju, zato vsem skupaj iskreno čestitamo!! Zdaj pa s polno paro naprej, saj se državno prvenstvo hitro približuje.Smile
 
Zadnja sprememba ( torek, 12. maj 2009 )
 
VZHODNA LIGA V CELJU PDF Natisni E-pošta
spela3 V soboto, 28.03.2009, je bila v Celju peta oz. predzadnja tekma Vzhodne lige. Po precej neuspešnem preteklem vikendu, so se naši plezalci tokrat odrezali precej bolje. Na žalost so nastopili le štirje od petih prijavljenih, saj je Gregor zbolel, zato se je kljub prisotnosti na tekmi odločil, da se za plezanje ne počuti dovolj dobro. Najprej se je v steno podala Špela Dvorjak, za katero je bila to prva tekma po nekaj mesecih treniranja. Odplezala je dobro in bila navdušena, rezultat (24. mesto med cicibankami brez licence) pa je bil tokrat drugotnega pomena in se nanj nismo ozirali. Le nekaj tekmovalk za njo je plezala Eva Leskovar, ki se je v obeh smereh borila do konca in dosegla 15. mesto v isti kategoriji. Lan Lavrinc, ciciban brez licence, je dosegel 17. mesto, žal pa na tekmah ne pokaže vsega, kar zmore, saj se še vedno nekoliko boji plezanja s 'štrikom'. Sledil je še Patrik Maček, ki je prvo smer odplezal odlično, druga pa mu je nekoliko manj ležala in je padel kakšen grif prehitro. Tako je po izjemno izenačenem boju dosegel še vedno dobro 5. mesto med mlajšimi dečki brez licence in je pred zadnjo tekmo na 3. mestu v skupnem seštevku.
 
Čestitamo!! Wink
 
Poglejte si še nekaj fotk in celotne rezultate.
Zadnja sprememba ( sreda, 01. april 2009 )
 
V MOZIRJU ŽAL NI USPELO PDF Natisni E-pošta
mozirje-2009-014 V soboto, 21.03.2009, je bila v Mozirju 4. tekma Vzhodne lige. Na povsem novi steni je tekmovalo skoraj 150 tekmovalcev in konkurenca je bila res močna. Nam pa se žal ni izšlo po načrtih; Patrik Maček je v kategorji mlajših dečkov brez licence zasedel sicer dobro 7. mesto, vendar smo po zadnjih rezultatih potiho vsi pričakovali nekoliko več. Upajmo, da bo naslednjič boljše in se mu ta uvrstitev ne bo upoštevala v skupnem seštevku. Tekmovala sta še Eva Leskovar pri cicibankah brez licence in Lan Lavrinc pri cicibanih brez licence, ki sta zasedla 18. oziroma 19. mesto. Eva ni plezala slabo, vendar je bila po tekmi precej razočarana, saj se tudi sama zaveda, da zmore više, Lan pa tokrat ni bil preveč motiviran in je plezanje v obeh smereh kar hitro končal.
 
To je bila letos rezultatsko res najslabša tekma, vendar pridejo tudi slabi dnevi. Tega bomo skušali čimprej pozabiti, se iz njega veliko naučiti in razturati naslednji vikend, ko bodo naši najmlajši merili moči v Celju.
 
Rezultati so dostopni na spletni strani Vzhodne lige, nekaj slik pa v fotogaleriji.
Zadnja sprememba ( sreda, 01. april 2009 )
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 Naprej > Konec >>

Rezultati 91 - 99 od 114