OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow Dogodki arrow Aktualne novice arrow DRŽAVNO PRVENSTVO V BALVANSKEM PLEZANJU V RIMSKIH TOPLICAH
DRŽAVNO PRVENSTVO V BALVANSKEM PLEZANJU V RIMSKIH TOPLICAH PDF Natisni E-pošta

mateja_rimske Plezalni klub Laško je 28. in 29. avgusta organiziral tekmo za državno prvenstvo v športnem plezanju, natančneje – v balvaniranju. Letos je potekala ob bazenu Aqua Roma v Rimskih Toplicah.

Priprave so bile kar dolgotrajne in predvsem zelo zagnane – Marjan, Janez, Vili, Jože in drugi so se posvetili pripravi stene, s skupnimi močmi pa smo se lotili nabiranja sponzorjev, ki so prispevali tako denarna sredstva kot material in nagrade. Vsem sodelujočim pri organizaciji seveda velik »Bravo!«, še zlasti družini Hohkraut, ki je kar nekaj časa živela samo za tekmo.

V soboto, ko so dopoldne potekale kvalifikacije v članski konkurenci, popoldne tekma za starejše dečke in deklice, zvečer pa še finale za člane in članice, smo imeli precej težav z vremenom, saj je večji del dneva lilo kot iz škafa. Ob koncu dneva smo bili popolnoma premočeni, pa tudi gledalci so se morali skrivati pod dežniki – kar pa nas ni ustavilo. Več težav so imeli tekmovalci, ki jim je bilo onemogočeno nemoteno ogrevanje v coni. A kljub  dežju trud ni bil zaman – zvečer smo namreč spodbujali našo Matejo Hohkraut, ki je bila po kvalifikacijskem delu sicer šele peta in je pred finalom tožila, da se slabo počuti in bi šla najraje spat, potem pa je z večino balvanov opravila kot za šalo in zmagala (vrh je dosegla na treh od štirih balvanov). Glede na to, da se je na prvi tekmi uvrstila na drugo mesto, sedaj pa na prvo, bomo seveda vsi držali pesti, da se odlično odreže tudi na zadnji tekmi in bomo imeli v klubu ponovno državno prvakinjo med članicami. Bravo Mateja, le še tako naprej!

V soboto je med starejšimi dečki tekmoval tudi naš Tim Unuk, ki je zasedel odlično sedmo mesto. Čestitke!

V nedeljo je bil čudovit poletni dan, ki se je pričel s tekmovanjem za cicibane. Otrok je bila cela množica, zato je bila tekma zelo zanimiva – tudi za najmlajše člane našega kluba, ki so si ogledovali, kaj vse zmorejo preplezati tisti, ki tekmujejo na državnem nivoju. Med cicibani nas je predstavljal Jan Medved, ki je vrh osvojil štirikrat ter se tako med 22-imi tekmovalci uvrstil na 11. mesto. Bravo, Jan, še malo pa boš pri kolajnah!Smile Sledila je tekma za mlajše dečke in deklice ter tekma za kadete in kadetinje. Anja Unuk je med kadetinjami za en vrh zgrešila stopničke ter končala na nehvaležnem četrtem mestu. To pa je dobra popotnica za naprej, saj se bo že na naslednji tekmi gotovo lotila izziva in skušala priplezati do medalje. Čestitke, Anja! 

jan_rimske Zmagali smo pravzaprav vsi – tako sodelujoči tekmovalci, ki si sploh drznejo lotiti se tako zahtevnih balvanov, kot tudi člani PK Laško, ki smo si kljub temu, da je klub majhen, ponovno zadali težko organizacijo. In glede na to, kako dobro je tekma uspela, se verjetno v mislih že lahko pričnemo pripravljati na naslednje leto. A najprej seveda nazaj k rednim treningom – naj se začnejo čim prej, da bomo imeli tako v Vzhodni ligi kot na državnem prvenstvu kmalu še kakšnega predstavnika več.

Uršula 

Na koncu še ena velika zahvala vsem, ki ste nam kakor koli pomagali in omogočili, da je tekma odlično uspela: Pivovarna Laško d.d., Občina Laško, Petrol d.d., AGM Nemec d.o.o. in bazenski kompleks Aqua Roma Rimske Toplice, Turistično društvo Rimske Toplice, Jože Pungeršek -  zobozdravnik, Ghetto shop Celje, Factory store, Aljoša Grom (Lapis), City Wall d.o.o., Erih Obrez, Lomas d.o.o., Medex d.d., Hansaplast, Thermana d.d. Laško, Turistična Kmetija Pirc Laško, M&M International d.o.o. Radeče, Fragmat Tim d.d. Laško, Demit d.o.o. Laško, Mercator d.d., Engrotuš d.d., Matjaž d.o.o. Petrovče, Banka Celje, Frizerski salon Petra Laško, Slaščičarna Refik Laško, Lekarna apoteka pri teatru Hus Dušan, Mestne pekarne Zagorje, Pekarna Grosuplje, Pekarna Brance Trnovlje pri Celju, Osnovna šola Primoža Trubarja Laško in Osnovna šola Antona Aškerca Rimske Toplice. Hvala!

Fotke: klik.

pivovarnapetrolagmnemeclomasthemanafactorystore
Zadnja sprememba ( petek, 03. september 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >