OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow O klubu arrow Tekmovalci
BOŽIČNO-NOVOLETNA TEKMA ZA NAJMLAJŠE IZ VZHODNE SLOVENIJE PDF Natisni E-pošta

laskonik Zaključek leta je vedno priložnost, da majhni in nekoliko manj majhni plezalci pokažejo, kaj so se naučili. Zato smo v PK Laško organizirali božično-novoletno tekmo, na katero smo povabili plezalce najmlajših kategorij (cicibani in cicibanke ter mlajši dečki in deklice) iz vse vzhodne Slovenije, s katerimi se srečujemo tudi na tekmovanjih Vzhodne lige. Tekma je potekala v soboto, 18. decembra, v telovadnici Osnovne šole Primoža Trubarja v Laškem, kjer sicer potekajo naši treningi. Tekmovalci so se pomerili v težavnosti, s plezanjem  »na flash« in varovanjem od zgoraj, za vsako kategorijo pa smo pripravili dve smeri.

Priprave so potekale cel teden, saj sta trenerja Aleksander Stopinšek ter Mateja Hohkraut kar nekaj dni pripravljala smeri, da bi bile te primerne tako za tiste otroke, ki so pričeli plezati šele v septembru in je bila to njihova prva tekma nasploh, pa tudi za dečke in deklice, ki so že tako spretni, da jih ne zmoti nobena prelomnica ter se tudi preko nekoliko bolj zahtevnih oprimkov zlahka zavihtijo do vrha. Pri pripravah smo sodelovali tudi drugi člani kluba in poskrbeli, da bo tekma za otroke čim bolj prijetna – da se bodo lahko sprostili ob živahni glasbi, prigrizku in nazadnje prav vsi sodelujoči za spodbudo prejeli praktične nagrade, medtem ko so najboljše seveda čakale medalje in diplome.

Že v petek popoldne, ko smo zaključevali s pripravami, je pričel zunaj naletavati sneg, tako da smo se na dan tekme zbudili v nič kaj prijetno, mrzlo in zasneženo jutro. To je seveda pomenilo, da je treba tekmo nekoliko zamakniti, saj predvsem tekmovalcev iz bolj oddaljenih klubov zaradi slabih razmer na cestah ni veljalo pričakovati pravočasno. A vendar več kot petnajst minut dodatka ni bilo potrebnega in tekma se je pričela že pred deseto dopoldne z odličnimi demonstracijami Tima in Anje Unuk. Pogrešili smo edino nekaj plezalcev iz sosednje Hrvaške, ki so se ravno tako želeli udeležiti tekme, a jih je vreme zaustavilo.

Tekmovanje je potekalo v imenitnem vzdušju, saj so telovadnico napolnili starši, bratci in sestrice, babice in dedki, pa tudi prijatelji pogumnih plezalcev. Izkazali so se za odlično občinstvo, saj so spodbujali prav vse tekmovalce ter se nemalokrat tudi čudili, koliko vztrajnosti, poguma in spretnosti premorejo. Marsikoga je verjetno presenetilo, da so tako majhni otroci brez pomislekov splezali povsem pod strop telovadnice in še dlje, medtem ko si marsikateri odrasli v tem prazničnem času ne upa splezati niti na lestev in namestiti prazničnih luči na svojo hišo ...

Po tekmi cicibank in cicibanov (letnik 1999 – 2004) je sledila razglasitev rezultatov. Medalje je podelila Mateja Hohkraut, letošnja državna prvakinja v balvanskem plezanju. Na najvišjo stopničko sta se povzpela Aljaž Motoh (Posavski AK) in Alja Zalar (ŠPO Celje), v klubu pa smo se najbolj veselili odlične uvrstitve Nika Goleja, ki je po osvojitvi vrha na prvi smeri vodil, na drugi smeri pa je malo pred vrhom naredil napako in končal na tretjem mestu, kar pa je odlična napoved za tekmovanja v letu 2011. Zelo so se izkazali tudi Iva Filipov z doseženim 5. mestom ter Rok Pražnikar in Martin Grešak, ki sta bila 6. in 7. Ker smo sicer otrokom želeli predvsem čestitati za njihov trud ter jim pokazati, da je pomembno sodelovati (in ne zgolj zmagati), smo med vse razdelili še praktične nagrade – knjige, igrače, čelade in nahrbtnike ter promocijski material naših sponzorjev ter donatorjev.

Tudi tekmovanje mlajših dečkov in deklic (letnik 1997 in 1998) je bilo zelo zanimivo. Udeležilo se ga je kar nekaj izkušenih tekmovalcev, ki so svoje moči že večkrat merili tudi na državnem prvenstvu. V prvi smeri smo tako videli kar nekaj vrhov, druga, ki je bila nekoliko težja, pa je naredila selekcijo in na koncu sta bila najboljša Miha Kostanjevec (PK 6b Ptuj) in Martina Zakšek (ŠPO Celje).

Božično-novoletna tekma je bila  vsekakor uspešna – potrdila je, da tekme za najmlajše potrebujemo, zlasti takšne, kjer lahko sodelujejo prav vsi in si naberejo svoje prve tekmovalne izkušnje. Vsekakor upamo, da se bodo tudi tisti tekmovalci, ki so morda tekmovali prvič, spomladi izkazali tudi na tekmah Vzhodne lige, glede na prikazane sposobnosti pa ne dvomimo, da bo prav kdo izmed sodelujočih v Laškem čez leta krojil vrh na državnih prvenstvih.

(Za rezultate klik na "Preberite več...").

CICIBANI

 1.
 Aljaž Motoh
 Posavski AK
 2.  Gal Leskovar
 AK Slovenska Bistrica
 3.  Nik Golej
 PK Laško
 4.  Aleks Čoklc
 ŠPO Celje
 5.  Andrej Bek
 AK Slovenska Bistrica
 6.  Rok Pražnikar
 PK Laško
 7.  Martin Grešak  PK Laško
 8.  Jure Mazej
 ŠPO Celje
 9.  Grega Verbuč
 ŠPS PD Mozirje
 10.  Ambrož Romih
 PK Laško
 11.  Aleks Brižič
 PK Laško
 12.  Tim Lavrinc
 PK Laško
 13.  Enej Odžič
 PK Laško
 14.  Jaka Gajšek  ŠPO Celje
 15.  Lan Mastnak  PK Laško


CICIBANKE

 1.  Alja Zalar
 ŠPO Celje
 2.  Stela Kušar
 AK Slovenska Bistrica
 3.  Eva Žnidarič
 PK 6b Ptuj
 4.  Tina Radakovič  ŠPO Celje
 5.  Iva Filipov  PK Laško
 5.  Maruša Udrih
 ŠPO Celje
 7.  Ines Ermenc
 ŠPO Celje
 8.  Tinkara Strenčan
 ŠPO Celje
 9.  Eva Domitrovič
 PAO Velenje
 9.  Urška Zakšek
 ŠPO Celje
 9.  Maja Majcen
 PK Šentjur
 12.  Tina Križan  ŠPO Celje
 13.  Liza Novak
 PK Laško
 14.  Tea Dular
 ŠPO Celje
 15.  Anja Pavčnik
 PK Laško
 16.  Lara Topolovec
 ŠPO Celje


MLAJŠI DEČKI

 1.  Miha Kostanjevec
 PK 6b Ptuj
 2.  Florjan Pahovnik
 ŠPS PD Mozirje
 3.  Lan Strmole
 ŠPO Celje
 4.  Rok Stubičar
 PK 6b Ptuj
 5.  Tilen Finkšt
 ŠPS PD Mozirje
 6.  Jan Časl
 ŠPO Celje
 7.  Miha Andrenšek  ŠPO Celje
 8.  Tadej Gorenak
 ŠPO Celje
 9.  Severin Jarh
 ŠPO Celje


MLAJŠE DEKLICE

 1.
 Martina Zakšek
 ŠPO Celje
 2.
 JulijaVerbuč  ŠPS PD Mozirje
 3.
 Manca Glušič
 ŠPS PD Mozirje
 4.
 Kaja Odžič  PK Laško
Zadnja sprememba ( petek, 24. december 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >