OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow O klubu arrow Tekmovalci
MATEJA IN MATJAŽ V ZAGREBU PDF Natisni E-pošta

matejazg Za zaključek (zelo uspešne) sezone se je Mateja odločila, da se v Zagrebu udeleži še zadnje letošnje tekme v balvanih. Resnih treningov ni imela že dobrih 14 dni, zato je bila tekma predvsem za zabavo in sprostitev. Za boljše vzdušje in motivacijo se ji je tokrat pridružil Matjaž Zorko, s katerim sta pred mnogimi leti skupaj gulila grife v telovadnici. Vožnja je potekala brez posebnosti in tudi cariniki si niso vzeli veliko časa za nas. Prispeli smo uro pred pričetkom in bilo je več kot dovolj časa za ogrevanje.

Pričelo se je ob 19. uri z razlago pravil. Tekmovalke in tekmovalci so bili razdeljeni v dve skupini in vsaka je imela 20 min časa za premagovanje balvanskih problemov in 20 minut časa za počitek. Potekali so trije krogi, tako da je vsak tekmovalec imel na voljo 60 minut za 20 balvanov različnih težavnosti. Mateja in Matjaž sta nastopila v prvi skupini, vendar sta izbrala vsak svojo taktiko - Mateja se je odločila, da bo pričela s problemi na spodnji steni, ki so bili lažji, in se na njih predvsem dobro ogrela (še vedno se namreč precej boji zoprnih poškod prsta iz preteklosti), Matjaž pa se se je najprej lotil problemov na zgornji steni, ki so bili nekoliko težji. Ker je Mateja že pred iztekom prve runde preplezala vseh deset "spodnjih" balvanov, se je kmalu pridružila Matjažu in skupaj sta študirala, kako opraviti z najtežjimi problemi. V drugem krogu sta nekaj časa osvajala vrhove na zgornjih balvanih, nakar se je Matjaž odločil, da potrebuje nekoliko počitka in se je raje odpravil še na lažje. Oba sta bila zelo uspešna in za konec sta jima ostala le še dva nepreplezana, ki sta jih hranila za zadnji krog. Mateja je z njima opravila takoj, tako da je tekmovanje predčasno končala z vsemi osvojenimi vrhovi, nakar je poizkušala še v moških balvanih, ki so imeli ponekod nekaj oprimkov manj in dosegla še nekaj vrhov "zase". Matjaž se je precej mučil z zadnjim problemom, ki ga je od vseh tekmovalcev preplezal samo eden (Marko Rožman - legenda hrvaškega plezanja). Ko se je iztekal zadnji krog, je organizator sporočil, da imajo še vsi, ki to želijo, dodatnih 15 minut. Matjažu so kar zaiskrile oči, saj je bil že pošteno jezen na zadnji balvan. Nekajkrat je še poizkusil, vendar je na koncu, ves izmučen, moral priznati, da mu danes ne bo uspelo. Pametnejši popušča...Laughing

Po objavi rezultatov, kjer je Mateja osvojila prvo, Matjaž pa drugo mesto, smo se odpravili proti domu, saj je bila ura že čez deset zvečer. Vožnja je potekala nekoliko dlje, saj nas je ves čas spremljala megla, tako smo imeli še več časa za analizo tekme. Oba sta bila s svojim plezanjem zadovoljna in kot sta dejala, sta imela super trening. Lepi balvani za lep zaključek sezone in nova motivacija pred napornim pripravljalnim obdobjem, ki ju čaka po novem letu. Škoda, da se še kdo iz kluba ni odločil in sodeloval, saj so bili balvani primerni (zaradi dodatnih oprimkov) za vse kategorije. Pa drugič, ko bo bolj pomembna tekma.

Marjan

Zadnja sprememba ( četrtek, 23. december 2010 )
 
< Nazaj   Naprej >