OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow O klubu
3. MESTO TIMA NA EVROPSKI TEKMI V IMSTU PDF Natisni E-pošta

imst-2 V nedeljo, 14. avgusta, se je v Imstu v Avstriji končala tretja tekma Evropske mladinske serije. Ker se mladinska reprezentanca Slovenije ni udeležila druge tekme v Bolgariji, so bila pričakovanja pred tekmo negotova. Glede na to, da jepodelitev-imst Tim na prvi tekmi EYS osvojil peto mesto, je  začutil veliko odgovornost in hkrati vzpodbudo za še boljše delo. Intenzivnost in motivacija na treningih sta se povečala, hkrati pa tudi pričakovanja po visoki uvrstitvi. Ker pa je forma po tednu dni čofotanja po morju kar precej padla, sva se odločila za intenziven štiridnevni trening v plezališču Judenburg v Avstriji. Kasneje se je ta odločitev izkazala kot najboljša rešitev. Pred odhodom na tekmo sem mu glede na odlično plezanje, ki ga je prikazoval, namignil na finale. Njegov odziv (samo to) pa mi je povedal še kaj več. V trenutku sem vedel, da je tudi motivacijsko pripravljen za vrhunske rezultate. Prepričan sem bil, da si je zastavil najvišje cilje. V kvalifikacijah tekme je v prvi smeri dosegel vrh skupaj še s štirimi tekmovalci. Druga smer je bila mogoče malo lažja, ni mu delala težav in tako se je v finale uvrstil z dvema vrhovoma.  

Nedeljski finale z desetimi finalisti Tim maksimalno izkoristi in z odličnim plezanjem doseže 3. mesto imst3 ter svojo najboljšo uvrstitev na tekmah Evropske mladinske serije in kot se kasneje izkaže tudi najboljšo klubsko uvrstitev na tekmah tako visokega ranga. Da uvrstitev, forma in delo niso le muha enodnevnica, je pokazal že v mesecu maju, ko je v plezališču Mišja peč splezal smer Strelovod (8c), postavil najboljšo klubsko uvrstitev še za stopničko višje in istočasno postal že drugič zapored najmlajši Slovenec s preplezano smerjo 8c.

V torek, 23. avgusta, odhaja Tim na mladinsko Svetovno prvenstvo, ki se bo odvijalo v Imstu v Avstriji. Dokončno »piljenje« forme sva zopet opravila v najini že kar domači pripravljalni bazi v Judenburgu. Trdo delo se je že na treningu obrestovalo s smerjo 8a+, kar je njegova doslej najtežja preplezana na plastiki. 

tim-imst Pričakovanja pred svetovnim prvenstvom:
- odplezati vse smeri
- uživati v plezanju
- spoznavati nove prijatelje
- nabiranje izkušenj in
- uvrstitev (PUSTIMO SE PRESENETITI)


Franc Unuk


(Vir fotografij: FB profil Slovenija junior climbing team)
Zadnja sprememba ( ponedeljek, 22. avgust 2011 )
 
< Nazaj   Naprej >