OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov
TIM OSVOJIL 2. MESTO V EVROPI PDF Natisni E-pošta

srebrna-medalja--tim-unuk Prejšnji teden se je s finalno tekmo končala evropska mladinska serija, v kateri je Tim osvojil skupno 2. mesto. Po končanem svetovnem prvenstvu ni bilo nič časa za počitek, ker so nas čakale naporne tekme državnega prvenstva in še dve tekmi evropske mladinske serije.   

Po svetovnem nas je pot peljala v Trbovlje na tekmo državnega tim-v-smeriprvenstva, kjer Tim osvoji 2. mesto, Anja pa 6. mesto. Sledi kar nekaj treningov na velikih stenah v Avstriji in Šmartnem. V vsakem primeru se obrestujejo Timu, ki na naslednji tekmi v Tržiču doseže zmago, Anja pa se uvrsti na solidno 8. mesto. Zadnja tekma DP v jesenskem sklopu se je odvila na Podnu v Škofji Loki, kjer Tim prizna premoč Anžeta in osvoji odlično 2. mesto, Anja pa zopet osvoji 6. mesto. Stena na Podnu ni visoka, smer je bila postavljena izrazito bolderaško, tako da je bilo Timu že pred tekmo jasno, da ima zelo malo možnosti za zmago.

V praznikih izkoristimo dva dni za uživanje v Mišji peči. Tim se kot zmeraj spusti v težke probleme, a kaj kmalu ugotovi, da je leto posvetil rezultatom na plastiki in da bo rabil malo več uvajanja v kamnitih smereh. Kljub vsemu spleza nekaj smeri težavnosti 8a in 8a+, tako da si napolni potrebo po svobodi plezanja. Odloči se tudi za nov projekt, za katerega lahko rečem, da je optimističen, in da je Tim kar uspešen v njem.

tim-unuk-podelitev Zaključna tekma pokala Alpa Adria se je konec meseca odvijala v Zagrebu, kjer Tim osvoji tim-unukskupno 1. mesto, Anja pa 6. 

Sledi tekma z reprezentanco v Pau v Franciji, kjer po odličnem plezanju v kvalifikacijah naredi v finalu napako in osvoji 5. mesto. 

Vsak plezalec ima cilj, da se pred domačo (slovensko) publiko pokaže kar v najboljši luči. Tako so se začele intenzivne priprave na domači bolderci in v Šmartnem. Do finalne tekme v Kranju je bilo potrebno obdržati odlično formo. Za trening izkoristiva bolder tekmo na sejmišču v Zagrebu, kjer Tim prepleza vseh 20 balvanov in si na koncu deli 1. mesto.

V Kranju na finalu EYS že kar v prvi smeri pokaže, da ima resne namene krojiti sam vrh in doseže vrh. V drugi smeri pade malo pod vrhom in osvoji drugo startno pozicijo za finale. V nedeljskem finalu pokaže odlično formo in osvoji 2. mesto na tekmi in kot se kasneje pokaže tudi 2. mesto v skupnem seštevku. S tem postane najboljši Slovenec v skupnem seštevku med vsemi mladinskimi kategorijami. Anja v istem času nastopi na Svetovnem prvenstvu v plesu in s svojo skupino doseže 22. mesto.

Malo Timove statistike:

- 2. mesto skupno v Vzhodni ligi.
- Na tekmah Evropskega pokala je osvojil 2., 3., 4. in 5. mesto in skupno osvojil 2. mesto.
- V pokalu Alpe Adria (4. tekme) je osvojil skupno 1. mesto.
- Na svetovni mladinski lestvici, kjer štejejo rezultati dveh let, pa je osvojil 3. mesto.


Franc Unuk

Zadnja sprememba ( sobota, 03. december 2011 )
 
< Nazaj   Naprej >