OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Nahajate se na: Domov arrow O klubu
MATEJA ZMAGALA NA TEKMI V CELOVCU PDF Natisni E-pošta

matejacel Po več kot letu dni odsotnosti se je Mateja Hohkraut vrnila na plezalno sceno. Nekajmesečni strokovni in resni treningi pod vodstvom novega trenerja Aleksandra Stopinška že kažejo napredek in rezultate. V soboto smo se odpeljali v Celovec, kjer je tamkajšnji klub organiziral odprto prvenstvo v balvanskem plezanju. Udeležba je bila mednarodna, saj so v različnih kategorijah nastopili tekmovalci iz Avstrije, Slovenije, Srbije, Italije, Češke, BiH in Hrvaške.

Za Matejo je bila to tekma, s katero sta s trenerjem ocenila njeno formo in primerjavo z ostalimi tekmicami. In če smo bili še pred začetkom zaskrbljeni glede Matejine "psihe" (to je bila namreč njena prva letošnja tekma), je med samo tekmo pokazala, da je to njen močan adut, saj je splezala kar tri balvane v zadnjem poizkusu.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz osmih balvanov. Plezali so drug za drugim in vsak je imel na voljo tri poizkuse, pri čemer je veljal sistem - manj poizkusov, kot si porabil, več točk si prejel. Balvani so se stopnjevali po težavnosti. Prvega so preplezale vse tekmovalke, v drugem pa so se začele težave in Mateji je uspelo osvojiti vrh šele v tretjem poizkusu. Sam sem že malo podvomil o njeni pripravljenosti, ko pa je tretji balvan osvojila v prvo in četrti vrh dosegla edina izmed tekmovalk, je bilo jasno, da je imel Alex prav. Kljub temu da zadnji balvan ni več odločal o prvem mestu, je Mateja zbrala še toliko moči in motivacije, da ga je splezala v zadnjem poizkusu z atraktivnim "jumpom" in tako prepričljivo zmagala z vsemi osmimi osvojenimi vrhovi.

Tekma je bila dobro organizirana in kljub pomanjkljivemu znanju nemščine smo dobili vse potrebne informacije. Vzdušje je bilo fantastično!

Na poti domov pa sta Mateja in Alex že analizirala balvane in delala načrte za naprej. Čestitke obema!

Marjan

Zadnja sprememba ( torek, 15. december 2009 )
 
< Nazaj   Naprej >