OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
LIZINO PRESENEČENJE - ZLATO IN SREBRO

gr_liza_spokalom_druga_skupno Zadnje tekme letošnje Vzhodne lige smo se vsi veselili, saj je bila Liza na zadnjih dveh tekmah druga in četrta - in glede na njeno odlično plezanje na umetni steni na treningih ter na kar nekaj zanjo zahtevnih plezanjih v skali, smo vsi vedeli, da ji bo šlo tudi tokrat odlično. Imeli smo le eno težavo... Poškodbo. Natanko teden dni pred tekmo je Liza med igro padla in si poškodovala desni palec, ki je takoj postal boleč in otekel. Zdravnica je predvidevala, da si je natrgala ali celo strgala vezi. Kaj natančno je res, je težko reči - zdravniki pač ne razumejo vedno, kaj pomeni biti mladi plezalec in kako pomemben prst je zanj palec; Lizini starši pa seveda ne razumemo, kako zdravniki ne uvidijo, da imajo pred sabo bodočo prvakinjo, ki bi jo morali tudi zaradi palca poslati vsaj na magnetno resonanco in na fizioterapije.Smile

Kakor koli, Liza je v tednu pred tekmo opravila zgolj en trening, pa še pri tem je pazila na prst - in nenazadnje smo tudi ta trening »zgoljufali«, saj ji je zdravnica za prste določila počitek, obkladke, ji napisala opravičilo tudi za šolsko telovadbo, priporočila nošenje roke v ruti, pa tudi pisanje v šolske zvezke pri pouku je imela opravičeno, saj jo je prst celo pri držanju svinčnika bolel... Ampak zadnja tekma je zadnja tekma. Prst je bil v petek samo še minimalno otekel in rekli smo si, da naj p ač poskusi, saj si je tekmovanja tako zelo želela. Liza je bila pred zadnjo tekmo v skupnem seštevku na četrtem mgr_liza_prvo_mestoestu. Pred njo so bile tri odlične tekmovalke,  pa tudi za njo sta bili dve, ki sta lahko ob dobrem rezultatu računali na skupne stopničke. Mama je preračunavala in preračunavala in ugotovila, da mora biti Liza na tekmi druga, če želi stopničke tudi skupno. A to se je zdelo kot neulovljive sanje - tako zaradi prsta kot zaradi vseh odličnih tekmovalk med mlajšimi cicibankami. Ob prihodu v dvorano Brinje v Grosupljem, se je drugo mesto zdelo povsem nemogoče. Obe smeri sta bili videti težki in z nekaj velikimi razmaki med oprimki, kar zna biti precej zoprno, če si za glavo manjši od drugih tekmovalk. Poleg tega celo odrasla demonstratorja do vrha nista prišla kar brez naporov. Lizi sva zato starša dejala, naj se potrudi po najboljših močeh, da lahko pripleza do vrha (takšne majhne laži za spodbudo menda niso greh?), da pa ne bo nič hudega, če stopničk tokrat ne bo, saj je proga zares zahtevna. Potem je svoje naredil še trener Aleksander - z Lizo sta si skupaj pogledala zadnjo tekmovalko pred njo in ko so Lizo vpeli, je rekel samo: »Malo sem jo začaral.« Kakšno magijo obvlada ne vemo, je pa res, da je delovala...

Ob glasnem vzklikanju tako vseh otrok in staršev iz našega kot iz drugih klubov je Liza lezla in lezla in premagala tudi tisti daljši razmak med grifoma, ki ga  druge deklice žal niso. Dosegla je višino 19+ in si  tako priborila za dva grifa naskoka. Kar vriskali smo! Takoj za njo se je podala v steno še Neža in Novega mesta, ki je dosegla isto višino. In tako se je prva smer končala z delitvijo prvega mesta, česar smo bili vsi zelo veseli - še zlasti zato, ker je Liza presegla naša pričakovanja in je prst pri plezanju ni niti malo bolel.

gr_liza_druga_skupnoDruga smer se je zdela težja - pred tem so jo plezali mlajši in starejši cicibani in nihče ni dosegel vrha, torej se je ta zdel tudi za cicibanke nedosegljiv. Pri dečkih je bila najboljša dosežena višina 35-. Mlajše cicibanke so dosegale višino 22 ali 22+, le Neli iz Grosuplja je uspelo priti do višine 24-, vendar pa je Nela precej višja od Lize... Pa dajmo. Liza je lezla in lezla, se zavihtela preko višine 22, 23, 24 in šla kar naprej in naprej! Da je njeno mami in atija skoraj vrglo od adrenalina in da sta imela čisto bele členke od stiskanja pesti, je verjetno odveč govoriti. Dosežena višina: 33! Veselje in ponos, ki mu ni konca... Neži, ki si je po prvi smeri z Lizo delila prvo mesto, se je v drugo žal zalomilo, a kljub temu je po seštevku obeh smeri pristala na tretjem mestu, torej je dosegla svoje prve stopničke, česar upamo, da se je tudi neizmerno razveselila - in kar ji bo gotovo dalo veliko volje za tekme v prihodnji sezoni.

Tako, to je bila torej prva Lizina tekma z zlato medaljo okoli vratu, česar nihče od nas ne bo mogel nikoli pozabiti. Zmaga pa je bila še slajša, ker si je z njo prislužila tudi tiste sanjske stopničke v skupnem seštevku, ki so se nam zdele bolj kot ne neulovljive. Bravo Liza, naj bosta zlata medalja in srebrni pokal spodbuda za naprej! Sicer pa - veste, kaj je pri plezanju in tekmah najlepše? Da ima Liza vse več novih prijateljev, tako tistih iz kluba kot tistih iz drugih krajev po Sloveniji - lepo je videti, kako se na tekmah igra z mladimi plezalkami iz drugih klubov in kako navijajo ena za drugo.

Za konec pa seveda še zahvala vsem odličnim trenerjem v PK Laško, še posebej Aleksandru, ki je glavni krivec za odlične rezultate in vse večjo ljubezen do plezanja, ter Mateji, ki je otrokom odličen vzor tega, kako daleč lahko prideš s trdim delom. In naj ne pozabim na starše: super ste, prava navijaška ekipa!

Lizina mami Uršula

Zadnja sprememba ( sreda, 23. maj 2012 )
 
ZADNJA TEKMA VZHODNE LIGE

gr_liza_druga_skupno Še z zadnjo, peto tekmo v Grusupljem se je zaključila letošnja Vzhodna  Liga, ki je bila za naš klub znova uspešna. Tokrat so bili  poleg medalj za najboljše podeljeni tudi pokali za skupne uvrstitve na Vzhodni Ligi 2012, za kar so šteli štirje najboljši rezultati. Še posebej se je izkazala naša (verjetno najmlajša?, zagotovo pa najmanjša) mlajša cicbanka Liza Novak, ki si je s svojo prvo zmago priplezala tudi skupno 2. mesto v enotni starosti kategoriji, odličen pa je bil tudi starejši ciciban Nik Golej, ki je z doseženim 2. mestom v močnejši jakostni skupini potrdil srebrni pokal tudi v skupnem seštevku. Nik je naslednji dan nastopal tudi na prvi tekmi letošnjega državnega prvenstva, ki je prav tako potekala v Grosupljem, in si s 3. mestom priplezal svoje prve državne stopničkegr_nik_drugi_skupno

Njun uspeh so dopolnili še: starejša cicibana v šibkejši jakostni skupini Ambrož Romih, ki je zasedel 4. mesto (5. mesto v skupnem seštevku) ter Aleks Brižič, ki je bil 8. (6. mesto v skupnem seštevku), mlajša dečka v šibkejši jakostni skupini Tilen Zorko, ki je s 4. mestom na tekmi dosegel svojo najboljšo uvrstitev (6. mesto v skupnem seštevku) ter Martin Grešak, ki je bil 7. (5. mesto v skupnem seštevku). Med najmlajšimi pa so nas zastopali še ciciban Lan Mastnak, ki je v Grosupljem doživel tekmovalni debi in zasedel odlično 10. mesto v enostni jakostni skupini (skupno je tako le z eno tekmo pristal na 26. mestu) ter cicibanki Nika Zupanc (15. mesto na tekmi in 20. mesto v skupnem seštevku z le dvema nastopoma) ter Maruša Zdouc (16. mesto na tekmi in 15. mesto v skupnem seštevku), ki sta letos tekmovali prvič (enotna jakostna skupina).

Poleg naštetih so se za skupne rezultati borili še štirje, za katere je bila letošnja sezona prav tako "otvoritvena", v Grosupljem pa na žalost niso nastopili: starejša deklica Neža Napret je v šibkejši skupini s tremi uvrstitvami dosegla skupno 9. mesto, mlajša cicibanka Sara Čopar je bila v enotni skupini s tremi tekmami 10., mlajša deklica Anja Pavčnik je v šibkejši jakostni skupini zasedla skupno 19. z dvema tekmama, mlajši ciciban Žiga Ulaga pa je v enotni skupini z dvema nastopoma Ligo končal na 25. mestu.

Čestitke za borbo in odlične rezultate!

Celotni rezultati: klik.
Skupni rezultati: klik.


(Fotke: Uršula Novak) 

gr_liza_prvo_mestogr_nik_drugo_mestogr_ambroz_cetrto_mesto  gr_ambroz_in_aleks_skupno

gr_skupna_grosuplje 

Zadnja sprememba ( sreda, 23. maj 2012 )
 
PREDZADNJA TEKMA VZHODNE LIGE V MOZIRJU

nikmozirje V soboto, 31. marca, je bila v Mozirju še predzadnja tekma Vzhodne Lige, na kateri je svoje moči merilo tudi 10 tekmovalcev našega kluba. Najbolje se je odrezal Nik Golej, ki se je v močnejši skupini starejših cicibanov ponovno zavihtel na stopničke in zasedel 2. mesto, v šibkejši skupini pa sta tekmovala Aleks Brižič in Ambrož Romih, ki sta tekmo končala kot 5. in 7. Med mlajšimi cicibankami in cicibani so v enotni skupini nastopali Liza Novak (4. mesto), Sara Čopar (10. mesto), Maruša Zdouc (12. mesto), debitantka Nika Zupanc (16. mesto) ter Žiga Ulaga (17. mesto), v šibkejših skupinah pa sta sledila še mlajši deček Martin Grešak in starejša deklica Neža Napret, ki sta bila 5. in 12.

Tako imamo pred zadnjo tekmo, ki bo sicer šele v 2. polovici maja, kar nekaj kandidatov za najboljše uvrstitve: Nik zanesljivo drži 2. mesto, prav tako pa za stopničkami ne zaostajajo prav veliko tudi Ambrož, Liza, Martin in Aleks. Držimo pesti!

Čestitke!

Celotni rezultati: klik.

(Vir slike: spletna stran Vzhodne Lige)

Zadnja sprememba ( sreda, 11. april 2012 )
 
MOJE PRVE STOPNIČKE

liza V soboto je bila tekma v Ribnici. Proga je bila zelo težka. Demonstrator ni prišel do vrha, ampak je padel z nje. Plezali smo zelo dolgo, zato nam je bilo na koncu vsem dolgčas in bili smo že lačni.

Tokrat sem bila tretja na vrsti. Na prvi smeri sem prišla samo do višine 21, ampak nobena mlajša cicibanka ni mogla višje, ker nismo dosegle naslednjega grifa. Tako sem si delila prvo mesto z Majo iz Celja in Emo iz Slovenske Bistrice. Na tej progi ni bilo pri mlajših in starejših cicibanih in cicibankah niti enega doseženega vrha.

Druga smer je bila zelo čudna, saj so bili na njej ovinki in je bilo treba na sredi stene plezati navzdol. Skoraj vsem je zmanjkalo časa in so morali nehati plezati. Splezala sem do 44+, saj sem se grifa 45 premalo dotaknila za minus. Do konca nisem vedela, ali sem prva ali ne, vendar je Maja tokrat splezala do 45 in me prehitela. Povedala mi je, da sicer navija zame, zato sem bila še bolj vesela in bom sedaj tudi jaz navijala za njo. Upam, da bova tudi na naslednji tekmi obe tako dobri.

Mami mi je obljubila presenečenje, če bom med prvimi petimi, in šli sva v trgovino po moder lak za nohte. Prej pa sem dobila nagrado in diplomo tudi na podelitvi. Medalj tokrat ni bilo, čeprav bi morale biti. Tudi na naslednji tekmi se bom potrudila, ker bi rada dobila medaljo.

Liza Novak, 2.b Smile

Zadnja sprememba ( ponedeljek, 19. marec 2012 )
 
V RIBNICI KAR TRIKRAT NA STOPNIČKAH!

lizaribnica Naši najmlajši tekmovalci so na tekmi Vzhodne lige v Ribnici (17. 3. 2012) nadaljevali s serijo odličnih rezultatov. Poleg starejšega cicibana Nika Goleja, ki je v močnejši jakostni skupini znova zasedel odlično 2. mesto, sta srebrna postala še mlajša cicibanka Liza Novak (enotna skupina) in starejši ciciban Ambrož Romih (šibkejša jakostna skupina), ki sta tako prvič stopila na stopničke na tekmah Vzhodne lige. Odlični so bili še starejši ciciban Aleks Brižič (4. mesto) in mlajša dečka Martin Grešak (4. mesto) ter Tilen Zorko (5. mesto) v šibkejši jakostni skupini, s čimer so vsi znova dvignili svoj osebni nivo in postavili nove najvišje uvrstitve. Za ekipen uspeh sta poskrbeli še mlajši cicibanki Sara Čopar in Maruša Zdouc z 9. in 11. mestom v enotni skupini ter starejša deklica Neža Napret in mlajša deklica Anja Pavčnik s 7. in 16. mestom v šibkejši jakostni skupini.

Čestitke!

Celotni rezultati: klik.

Zadnja sprememba ( nedelja, 18. marec 2012 )
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 25 - 30 od 114